Смолян. С изложбата Регионална библиотека Николай Вранчев – територия на

...
Смолян. С изложбата Регионална библиотека Николай Вранчев – територия на
Коментари Харесай

Смолян: С изложбата „Регионална библиотека „Николай Вранчев” – територия на духа” започнаха честванията на 60-годишният юбилей на институцията

Смолян. С изложбата „ Регионална библиотека „ Николай Вранчев ” – територия на духа ” започнаха честванията във връзка 60-годишният празник на библиотеката. Това е първото събитие от поредност начинания, отдадени на нейната годишнина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .
Изпълняващият длъжността шеф Йорданка Вълчева приветства гостите и направи ретроспекция на развиването на библиотечната институция през годините. „ Регионална библиотека – Смолян е модерна и съвременна институция, с организация на работата насочена напълно към новите потребности на нашите читатели. Тя е културен институт, разполагащ с всички модерни средства за достъп до информация и книги.Тя е институция, в която традициите са преплетени с модерните трансформации и те обрисуват вероятностите на нейното развиване ” сподели още Вълчева. От името на екипа и управлението тя изрече сърдечна признателност към всички някогашни и сегашни сътрудници и ръководители, към всички сътрудници, съидейници и другари.
Изложбата, подредена във фоайето, не демонстрира историята на библиотеката в цялост, а съществени моменти с избрани характерни дати, които отразяват нейното развиване през годините. Целта е да се покаже разнообразието на действия, услуги и самодейностите, предлагани от библиотеката.
Изложбата е в няколко раздела – „ История ”, „ Проектна активност ” „ Инициативи ”, „ Информационна и библиографска активност ” и „ Екипът през години ”. Регионална библиотека „ Николай Вранчев ” може да се похвали с богата издателска активност през тези 60 години Издадени са библиографски указатели за известни персони, писатели, обитаеми места, институции и други Част от тези издания са показани в изложбата. Показани са и част от новаторските услуги – през днешния ден предлаганите нови осведомителни услуги към този момент са он-лайн и са разполагаем на потребителите 24 часа в денонощието, които дават отговор на актуалните потребности и търсения.
По мотив юбилея на библиотеката кметът Николай Мелемов, под чийто патронаж се организират юбилейните празнувания, изпрати приветствен адрес и цветя. От негово име библиотекарите бяха поздравени от секретаря на Община Смолян Момчил Николов. На юбилейната галерия участваха зам.-областният шеф Андриян Петров, Андрей Печилков, някогашен шеф на библиотеката, някогашни и сегашни библиотекари, сътрудници и другари на библиотеката и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР