Смолян. С благодарствен молебен, празнично шествие и почетен караул в

...
Смолян. С благодарствен молебен, празнично шествие и почетен караул в
Коментари Харесай

Смолян: С благодарствен молебен, празнично шествие и почетен караул в града ще бъде отбелязан националният празник - 3 март

Смолян. С признателен молебен, празнично шествие и почетен часовой в Смолян ще бъде маркиран националният празник на република България - 3 март. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . От 09.00 часа в храм „ Св. Никола ” в квартал „ Устово ”, Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, ще отслужи Света Божествена литургия. От 10.00 часа в църквата ще се състои церемониален признателен молебен за съветските освободители, посрещнати преди 141 години в същия храм. В 10.30 ч. от църквата „ Св. Никола “ ще тръгне празнично шествие до площад „ Възраждане “ с църковните хоругви, водено от Сдружение „ Родопски хайдути “, които носят пушката на Капитан Петко челник, бранител на Родопите през 1878-1879 година, съхранявана в Регионален исторически музей „ Стою Шишков “ – Смолян.
За 11.00 часа са планувани почетен часовой, поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на борците за независимост и Паметника на ген. Пьотр Черевин на площада. След това за жителите и гостите на града ще се организира празничен концерт с присъединяване на сформира от Народно читалище „ Кирил Маджаров-1866 “.
Община Смолян насочва молба към представителите на институциите, жителите и партийните структури, които ще сервират венци, да се запишат в 10.30 часа пред читалище „ Кирил Маджаров ” в квартал „ Устово ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР