Смолян. Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е

...
Смолян. Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив

Смолян. Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред гостите на Националния събор на националното творчество и отглеждане на животни „ Рожен – 2019 ”. Тя означи, че България има какво да остави на идните генерации и всички би трябвало да създадем нужното за продължение и запазване на нашите богати обичаи. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
„ Радвам се, че съм тук – на тази вълшебна планина, с цел да усетя неповторимата атмосфера ”, акцентира още ръководителят на Народното събрание. „ Този неповторим събор пази традициите и ни прави по-силни, тъй като тук се отварят сърцето и душата ”, добави Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание поведе обичайното огромно роженско хоро, в което се включват всички участници в събора. Тя прегледа показаната от Регионалния исторически музей – Смолян пътуваща галерия, която показва локални обичайни традиции и етнографски експонати. Цвета Караянчева посети базара на локални занаятчии и опита присъщи родопски ястия.
На събора участваха ръководителят на ПГ на Политическа партия ГЕРБ Даниела Дариткова и народни представители. Над 3500 реализатори от всички фолклорни области в страната пеят, танцуват и свирят на четири подиуми на Роженските поляни в трите дни на събора. Изложения на артикули от български ферми, занаятчийски творби, етнографски и музейни изложения са включени в програмата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР