Смолян. Родолюбци от Смолян изказаха гражданската си позиция по въпроса

...
Смолян. Родолюбци от Смолян изказаха гражданската си позиция по въпроса
Коментари Харесай

Смолян: Граждани се събраха пред сградата на Съда преди делото срещу Ефрем Моллов, за да изкажат позицията си по въпроса за проповядване на омраза между гражданите

Смолян. Родолюбци от Смолян изрекоха гражданската си позиция по въпроса за проповядване на ненавист сред жителите преди делото против Ефрем Моллов, събирайки се пред постройката на Съда, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Около 15 жители бяха пристигнали час по-рано и изчакаха делото да стартира, само че то бе отсрочено поради отсъствие на подсъдимия и бранителите му.
Председателят на Сдружение „ Родопски хайдути “, Манол Ружинов съобщи пред публицисти, че съгласно тях, такива детайли като Моллов, разиграват хората и правосъдната система. „ Позицията ни е, че на хора като него не би трябвало да им се дава право на глас, с цел да приказват такива врели-некипели, както и да издават сходен тип литература. Ние нямаме безусловно никаква потребност като българи да се разделяме по изповедание или какъвто и да е различен принцип. Държавата има задоволително проблеми, с цел да се занимава с такива хора. Доказателство през днешния ден е, че един елементарен жител на Република България може да се подиграва и с нас жители на Смолян и с цялата правосъдна система, което е тъпо. Затова сме тук, с цел да изразим гражданската си позиция, без принадлежност към никаква партия, ние сме си родолюбци и би трябвало всеки един да има право на глас и право на мнение. Това е нашето мнение, че сходен тип хора са рискови за нашето общество “, сподели още Манол Ружинов.
Александър Сиди – депутат и член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация, който също участва пред постройката на Съда, съобщи, че са тук, с цел да видят за следващ път какво ще направи българския съд с следващия случай на радикализъм в страната, което е извънредно рисково събитие. „ Ние от дълго време познаваме господин Моллов, той е добре прочут със своите безумия, които натвори в годините и по тази причина през днешния ден още веднъж дойдохме, с цел да чуем неоправдателна присъда. Благодарен съм на нашите другари от родопски хайдути, които са с нас, с цел да покажем, че в България още има гражданско общество. Тук сме не като политици, а като елементарни български жители, които се усещат наранени и афектирани от изявленията на този въпросен господин. Надявахме се през днешния ден съдът да свърши своята работа и да приключим с една неоправдателна присъда по един извънредно противен проблем какъвто е този, който през днешния ден трябваше да се преглежда. Отлагането на делото демонстрира, че този човек се употребява с особена смелост и цинизъм и няма почитание към българския съд, българските институции и българската страна. Показва единствено отношението на този вид хора към държавността ни. Отлагането на делото е подигравка и насмешка с българската страна. Надявам се да бъдат подхванати ограничения и подсъдимият да бъде доведен наложително, тъй като това следва откакто не се появи през днешния ден “, сподели още Александър Сиди.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР