Смолян. Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян.

...
Смолян. Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян.
Коментари Харесай

Проходими при зимни условията за пътищата в област Смолян, остава ограничението за тежкотоварните автомобили през прохода Превала

Смолян. Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Смолян дежурният в Областно пътно ръководство – Смолян. Температурата на въздуха е от минус 8 до минус 1 градуса, в по-голямата част от района вали сняг. Снежната завивка по високите елементи в Родопите е към 10-15 см. Остава в действие въведеното ограничаване за придвижване на тежкотоварни коли без ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала “. През другите проходи в региона няма въведени ограничавания. Пътищата са почистени и обработени със сол и пясък. През нощта на терен са работили 64 машини на пътноподдържащи компании. Тази заран е получен сигнал за закъсал рейс край село Чокманово, само че екипи на Пътната работа към този момент са на място и го изтеглят.
До 30 ноември придвижването при 64-ти км на път II-86 Хвойна – Чепеларе ще се лимитира в период сред 30 и 60 минути през светлата част на деня – от 7:00 ч. до 18:00 ч. за осъществяването на възставителни действия в сектора, злепоставен от дъждовете през август. През идващите дни в укрепването на сектора ще взе участие сондажна машина и това постанова прекъсването на трафика. Въведената със светофарна уредба краткотрайна организация за придвижване в правата ще бъде допълнена и подпомагана от сигналисти и чиновници на „ Пътна полиция “.
Заради ремонтни действия е въведена краткотрайна организация на придвижването за сигурност на пътя по път II-86, в сектора Средногорци – Рудозем от км 125+727, излаз от село Средногорци до км 132+720, началото на град Рудозем. Участъкът е сигнализиран, а строителните и ремонтни действия ще се правят в разнообразни елементи на трасето. Въведеното ограничаване ще е в действие до 14 декември 2019 година По същото направление Средногорци – Рудозем от км 126+40 до км 126+272, придвижването е лимитирано в лявата лента поради ремонтни действия на пътя. През деня се контролира от регулировчици, а през нощта има светлинна сигнализация със светофари.
Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се контролира със светофарна уредба и скоростта е лимитирана до 20 км/ч. Трафикът се реализира в дясната пътна лента.
Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват придвижването на няколко места по направлението Хвойна – Чепеларе – околност Рожен, както и по направленията Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян.
В Смолян вали сняг, пътните настилки са мокри и заснежени тук-там. Автомобилният трафик в утринните часове е натоварен по централния бул. „ България “, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР