Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети новоизградения

...
Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети новоизградения
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети новоизградения Център по инвазивна кардиология в Смолянската болница, в който вече са извършени над 350 манипулации

Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети новоизградения Център по инвазивна кардиология и анестезиологията в Смолянската болница, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Той съобщи, че за болничното заведение, държавното управление с положителните резултати във финансов проект, е съумяло да отпусне целево 1 млн. лева за изработката на инвазивна лаборатория и сега в Смолян може да се избави човешки живот. От своя страна началникът на Кардиологичното поделение доктор Нина Шехова изрази благодарността си към държавното управление и помощта на националният представител доктор Даниела Дариткова за направената инвестиция. „ Тъй като област Смолян е на колела до неотдавна се постановяваше да транспортираме пациентите с изострен коронарен синдром до Пловдив. А от откриването на лабораторията през лятото до момента, тук на място над 350 души са избавени и не се инвалидизират “, уточни доктор Шехова.
Цветанов означи, че тази фантазия на лекарите от Смолян е станала действителност посредством най-много на доктор Дариткова, която е сериозен престиж в средите на опазването на здравето и фактически съумява да реализира този баланс и консенсус с всички политически сили, когато дебатира тематиката за опазването на здравето. „ Имате неповторим късмет, че имате депутати, които са настоящи доктори и знаят какви са проблемите на опазването на здравето и по какъв начин би трябвало да се вземат решение “, акцентира Цветанов визирайки доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев. Той поздрави и доктор Илиев, който се е върнал в родния си град Смолян след години сполучлива работа в влиятелни лечебни заведения в страната, с цел да работи в кардиологично поделение на болничното заведение в Смолян и да избавя човешки животи.
Д-р Дариткова означи, че за последните 8 години вложенията в регионалната болница в Смолян са над 10 млн. лева Те са вследствие на финансиране с европейски средства, лични средства и средства от Министерство на здравеопазването и държавното управление. „ Една болница, която е средище на опазването на здравето в Смолянска област е възобновена и снабдена с най-хубавата инсталация с помощта на тези вложения “, уточни доктор Дариткова. Тя акцентира, че ще става още по-приятно, защото следва в болничното заведение ще се осъществя плана за ново незабавно поделение. „ Надявам се след сполучливото завършване на плана, който в този момент е на стадий закупуване на коли за спешна помощ, а на идващ стадий ще се стартират строително-монтажните работи, ние да имаме в действителност една приключена конструкция на болничното заведение, с всички вероятни звена показани в нея и се надяваме по този начин да притеглим и доста млади експерти, които да работят в нея “, добави доктор Дариткова.
Цветан Цветанов акцентира и заслугата на локалната власт Смолянската болница и инфраструктурата към нея да наподобяват по този метод. Той напомни по какъв начин идвайки тук преди 2-3 години методът към болничното заведение е бил прашна улица, която е била без асфалт и бордюри, а в този момент е доста прелестно. В Международния ден анестезиолозите, той поздрави доктор Красимир Събев, който с изключение на депутат е и анестезиолог в Смолянската болница и посети ОАИЛ, с цел да поздрави и екипът на отделението с професионалният им празник.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР