Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с жители на община Рудозем

Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна през днешния ден с поданици на община Рудозем. Заедно с него бяха регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, националният представител доктор Красимир Събев и общинският ръководител на ГЕРБ в Рудозем Шукри Халилов. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
На път за срещата всички те минаха през новоизградения площад на гр. Рудозем. Средствата за построяването му са обезпечени с две постановления на Министерски съвет – с първото са отпуснати 690 000 лева, а с второто 440 000 лева Отделно по плана „ Водовземане на подземни води посредством създаване на ново водовземно оборудване – експлоатационен сондаж ПЕС – 1ХГ, гр. Рудозем “ от държавното управление са обезпечени 302 000 лева, за реорганизация и рехабилитация на улици в общината - 350 000 лв. и за благоустрояване на центъра на село Чепинци – 540 000 лв..
„ Трябва да се цени поддръжката от държавното управление за общините от Смолянска област. Няма община, която да не е получила целево финансиране от страната за планове, които са значими за жителите на всички общини на област Смолян “, уточни Цветан Цветанов. Той регистрира, че неведнъж държавното управление бива подложено на критика, че отпуска пари на общини с кметове от Движение за права и свободи. „ Ние вършим политика за всички български жители, без значение от тяхната етническа или политическа принадлежност, с цел да може те да живеят в по-добра среда. Ние всички сме българи и живеем в тези общини. За нас е по- значимо да има надзор при реализирането на тези планове и да няма отклонение на средства от тях “, акцентира Цветанов.
Запитан от стара жена какво дава Европа за България, с изключение на самолетите, които прелитат в небето, Цветанов отговори, че следващата година на европейските избори страната ни ще покаже какво ни дава Европа. „ Смятам, че Европа ни дава задоволително. С излизането на Англия от Европейски Съюз общият бюджет на Съюза ще бъде понижен приблизително с 5% за всички държави-членки. България е една от дребното страни, за които средствата от кохезионните фондове ще бъдат увеличени. При нас нарастването ще бъде с 8%, което значи, че 2 милиарда лева повече ще влязат в България. И това са средства, които ще стигнат до българските общини “, добави Цветанов.
Областният шеф Недялко Славов описа за плановете, които се извършват на територията на община Рудозем благодарение на държавното управление или с европейска поддръжка. Като образци в тази посока Славов даде готовия към този момент бент. „ Пловдивци “, пътя сред Средногорци и Рудозем и обходния път на града. Той заяви и за напредъка по възлагането на строителство на бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт и подходния път към него.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР