Смолян. Пред журналисти в Смолян бе отворено помещението за съхранение

...
Смолян. Пред журналисти в Смолян бе отворено помещението за съхранение
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Пред журналисти в Смолян бе отворено помещението за съхранение на бюлетини заради сигнали за неправомерно влизане в него

Смолян. Пред публицисти в Смолян бе отворено помещението за предпазване на бюлетини поради сигнали за непозволено влизане в него, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . През последните дни в Общинска изборна комисия са получени три сигнала и тъжби за непозволено влизане на ръководителя на Комисията в помещението. По тази причина, тази заран в наличието на медии и краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Смолян инж. Мариана Цекова помещението бе отворено. Председателят на ОИК – Смолян Симеон Велинов съобщи, че това се прави поради подадените тъжби и сигнали и поради зародилите подозрения, които се оказват неоснователни, за непозволени дейности от негова страна.
„ Членовете на комисията изкараха бюлетините от запечатаното помещение и по изборни описи ще ги разпределят за обособените секции в община Смолян. При инспекцията се откри, че има един разпечатан кашон. Това е по този начин, защото във вторник, когато влязох в помещението дружно с представителите на СОТ, отворих най-горния кашон, защото при приемането на бюлетините в събота, аз не съм участвал и го отворих, с цел да видя дали има бюлетини в него. При инспекцията се откри, че всичко е както би трябвало “, разясни Велинов. Той посочи, че сега тече прокурорска инспекция по жалбите и сигналите за влизането в помещението.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР