Смолян. Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския

...
Смолян. Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския
Коментари Харесай

Смолян: Празнична света литургия за Ивановден бе отслужена храм „Св. Неделя“

Смолян. Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския храм „ Св. великомъченица Неделя “ от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, който е и предстоятел на храма. Това оповестиха от Архиерейско наместничество – Смолян . С него съслужи иконом Запрян Шиков от храма и секретар на Архиерейското наместничество. Помощници им бяха иподяконите Даниел, Валери и Иван. Литургията се съпровождаше от песнопенията на църковния хор с диригент Росица Казалиева.

Евангелските текстове, прочетени по време на Литургията, припомниха живота и смисъла на Йоан Кръстител като предтеча, който приготвя пътя на Христос, като вестител на Божията воля да обновяваме душите си посредством смирение и нуждата за следваме препоръките на Спасителя.

Архимандрит Висарион поздрави имениците и фамилиите им, като пожела Божия протекция над домовете и чадата им. Помоли се и за свещениците от Смолянска духовна околия, като произнесе имената на всички, започвайки с имениците отец Иван Василев и отец Иван Марински – да имат здраве и положително служение.

На всички в храма пожела Божието благословение и Неговата велика благосклонност и общението със Светия Дух да бъдат над нас, като изрече преди този момент молитвата за протекция и благополучие на българския народ.

Тържественото свещенодействие приключи с многолетствие – осъществяване от духовниците и хора на песнопението „ На многая лета “, съпроводено с нескончаем камбанен звън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР