Смолян. Популярният актьор Мариан Бачев и ръководената от него и

...
Смолян. Популярният актьор Мариан Бачев и ръководената от него и
Коментари Харесай

Смолян: Популярният актьор Мариан Бачев и неговите млади таланти ще представят в РДТ „Николай Хайтов” постановките „Крушата Рагаца” и „Филмирана провинция” на 4 юли

Смолян. Популярният артист Мариан Бачев и ръководената от него и брачната половинка му Милена Видер Театрална работилница „ Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт ” гостуват на Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Във вторник, 4 юли, младите артисти ще показват в РДТ „ Николай Хайтов ” от 17.30 два спектакъла – „ Крушата Рагаца ” по Станислав Стратиев и „ Филмирана провинция ”, драматизация по разкази на Чудомир.
На въпроса за какво е избрал Смолян за своя план, Бачев отговори:
„ Играл съм на сцената на РДТ „ Николай Хайтов “ доста пъти. Първото ми присъединяване тук е през 2002 година, когато беше показана постановката на младия тогава режисьор Деян Пройковски (понастоящем шеф на Македонския национален спектакъл в Скопие) „ Лазарица ” от Йордан Радичков по проекта„ Балканите четат Радичков ” на Фондация „ Сцена Балкани ”. Автор и живописен началник на плана беше починалият към този момент проф. Крикор Азарян. След това като гост-актьор съм взел участие в доста постановки. През 2007 приключих магистърската си стратегия в НАТФИЗ „ Мениджмънт в театралните изкуства “ и бях две години PR на РДТ „ Николай Хайтов ”. Оттогава съм влюбен в Родопите и тук постоянно се усещам като вкъщи си. Преди години се кръстих в храм „ Св.Висарион Смоленски ”.
Независимо, че от 2007 година е в „ Шоуто на Слави ”, работата му като сценичен артист не стопира. От 2015 година е и сценичен възпитател. С жена му Милена Видер основават Театрална работилница „ Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт ”. В нея има 44 деца от 7 до 17 години, разграничени в три групи. В момента в Смолян е групата от 12 до 17 години. „ Седмица ще изкараме в Смолян с общителното подпомагане на кмета Николай Мелемов, гостоприемството на Конака в кв.Райково и Родопския трагичен спектакъл. Тук ние ще изпълним заключителен стадий, с който ще закрием този сезон. Реших да доведа младите актьори от София в същински спектакъл, където, за моя голяма наслада, всички ни посрещнаха задушевно. Благодаря и на моя сътрудник Адриан Петров, който ми оказа помощ доста. Участието ни на театрална сцена ще бъде тест за нас, тъй като през август ще се представим на първото ни интернационално турне в Битоля /Македония/ на Детския Международен Театрален Фестивал „ Битолино “ 2017.
Каня прелестната смолянска аудитория да посети двата спектакъла на нашите деца – имаме вяра, че откровено ще се забавляват ”, сподели още Мариан Бачев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР