Смолян. Полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака

...
Смолян. Полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака
Коментари Харесай

Николай Мелемов, кмет на Смолян: Полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака на Свободата на Родопите

Смолян. Полковник Владимир Серафимов изсича със личната си сабя знака на Свободата на Родопите. Това се споделя в приветствен адрес от кмета на Смолян Николай Мелемов до всички поданици на общината във връзка празника на града и годишнината от Освобождението на Родопите, изпратен от пресцентъра на Общината .
„ 106 години ни разделят от тези паметни 19, 20 и 21 октомври на 1912 година, които след блестяща военна победа донесоха на щик свободата на Родопския край от османското господство. Тези дни са смисълът на Празниците на община Смолян. Карат ни да си спомним за саможертвата на хилядите знайни и незнайни българи, пролели кръвта си за Освобождението на Родопите и трансформирали връх Кавгаджик в миналото, а в този момент Средногорец, в Родопската Шипка – връх на българската горделивост “, показва още Николай Мелемов. Той добавя, че на върха остават вечно 96 български войни, пред чийто героизъм се прекланяме. „ На 21 октомври 1912 година полковник Владимир Серафимов изсича със личната си сабя знака на Свободата на Родопите. Този знак и през днешния ден грее високо в родното небе, осветява предишното, завещава за бъдещето “, отбелязва кметът на Смолян.
„ На Празника на Община Смолян събираме в едно своята благодарност, поклонение и нашето верую в силата на духа, родолюбието и свещената българска независимост!
Нека с достолепие и приемливост обединим стремежите си за разцвет на страната ни и да работим за сполучливото бъдеще на Родопския край.
Честита 106-та годишнина от Освобождението на Родопите! Бъдете здрави и благословени, обичайте Смолян, Родопите и България! “, се споделя също в поздравлението на кмета на Смолян Николай Мелемов, във връзка празник на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР