Смолян. Основният проблем на системата е намаляващият брой ученици. Посетил

...
Смолян. Основният проблем на системата е намаляващият брой ученици. Посетил
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: Всеки учител е иновативен, когато търси специфичен подход

Смолян. Основният проблем на системата е намаляващият брой възпитаници. Посетил съм 96 общини, в множеството приказваме за включването на децата в просветителния развой, само че при вас този проблем е минимален. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при визитата си във Второ главно учебно заведение „ Проф. Асен Златаров “ в Смолян, оповестиха от пресцентъра на МОН. Той поздрави управлението на учебното заведение за положителните просветителни резултати, завоюваните влиятелни награди и уточни, че учителите би трябвало да бъдат подкрепени точно в този момент, когато се залага на това часовете да са по-творчески, а учениците - по-активни.
Министър Вълчев акцентира какъв брой значимо е въвеждането на компетентностния метод, развиването на цифровата подготвеност и проучването на втори непознат език за бъдещето на образованието. Той подчертава и върху възпитателната работа, чиято цел е всяко учебно заведение да организира диалози със фамилиите за взаимоотношение с родителите.
Директорът на учебното заведение Николай Колев описа за триумфите на учениците във външните оценения, спортни и музикални мероприятия. Той уточни, че от неговото учебно заведение е стартирало надпреварата " Млад огнеборец ".
Министърът похвали плана, по който работи учебното заведение - за основаване на регионален център по сигурност на придвижването.
Министър Красимир Вълчев посети и предпазеното средищно учебно заведение „ Стою Шишков “ в село Търън, което на следващия ден празнува своята 95- годишнина. В него учат деца от 6 обитаеми места. Училището кандидатства за новаторско с стратегии за здравно обучение в начален стадий, за което министърът поздрави управлението му.
Кметът Николай Мелемов благодари на учителите за работата с децата и на министъра и държавното управление за отношението към образованието.
„ Всеки преподавател е новаторски, когато търси характерен метод. Искаме повече учебни заведения да вкарват проектно-базираното образование. Искаме да ви насърчаваме да се учите един от различен, да споделяте опит и практики “, съобщи министърът по време на срещата с учителския колектив.
По време на визитата си министър Вълчев посети и Средно учебно заведение „ Васил Дечев “ в Чепеларе, където беседва с учители от общината и им благодари за напъните, които поставят за включване на всички деца в просветителната система, както и за постигнатите високи резултати на учениците.
Красимир Вълчев дефинира учителите като най-важния фактор в системата. „ Ако имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти по всички специалности ”, сподели той и напомни, че държавното управление е заложило 360 млн. лв. за следващата година за нарастване на учителските заплати и тази политика се извършва поетапно. На равнище страна също се подчертава на професионалното обучение, само че предизивкателството е да бъде подготвено всяко едно дете.
Областният шеф Недялко Славов сподели, че неотдавна е имал среща с възпитаници от учебното заведение по тяхна самодейност и е впечатлен от тяхната ученолюбивост. Той сподели, че политиките на министерството са съответни към обстановката в региона.
В срещите с управленията на учебните заведения присъединяване взе и началникът на Регионалното ръководство на образованието в Смолян Мария Семерджиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР