Смолян. Около 20 служители на Главните дирекции (ГД) Изпълнение на

...
Смолян. Около 20 служители на Главните дирекции (ГД) Изпълнение на
Коментари Харесай

Смолян: С искане за по-високи заплати и увеличаване на щатните бройки протестираха около 20 служители на ГД „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“ в града

Смолян. Около 20 чиновници на Главните дирекции (ГД) „ Изпълнение на наказванията “ и „ Охрана “ от Смолян излязоха на заседание навън пред Съдебната палата в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Исканията на чиновниците в структурите на двете дирекции в града са същите като тези на сътрудниците им в страната и те са 20 % нарастване на заплатите, равнене на сумите в бранш „ Сигурност “ и назначение на нови 350 чиновници за страната. Председателят на синдикалната организация на работещите в ТПО „ Герзовица “ Николай Баташки съобщи, че излизат на митинг за следващ път, тъй като няма чуваемост на настояванията им и постоянно им дават обещание, че това ще се случи от идващия бюджет на министерството. Баташки посочи, че в затворническото общежитие в Смолян няма проблеми по отношение на броя на чиновниците и даже до месец чакат двама нови да постъпят на работа. „ В страната обаче обстановката и по-тревожна, тъй като новите чиновници идват, работят една промяна, виждат за какви условия става дума и си подават документите за овакантяване “, уточни синдикалният водач. Той добави, че в ежедневната им работа най-тежко е да се работи с хората, които пазят, тъй като те не са примерните жители на обществото. „ Трудът ни не е тежък физически, само че е доста тежък душевен “, добави Баташки.
„ Исканията на работещите в Групово дело „ Охрана “ в област Смолян са същите като на сътрудниците, тъй като двете дирекции са в едно министерство и работим ръка за ръка “. Това сподели по време на митинга Йорданка Славчева – ръководител на синдиката към Групово дело „ Охрана “ в Смолян. „ Искаме равнене на сумите в бранш „ Сигурност “. След като за Министерство на вътрешните работи има, би трябвало да има и за другите чиновници в този бранш. Ще протестираме до момента в който реализираме някакъв консенсус по настояванията ни “, акцентира Славчева. Тя посочи, че тяхната дирекция има потребност от попълване на щатните места, тъй като има напуснали сътрудници. „ Трябва да има задоволително хора, с цел да има заменяемост при излизане на сътрудници в болнични и отпуск. В момента не доближават и се стига до командироване на сътрудници от Смолян в районните съдилища в региона. Общо с четирима души не доближават чиновниците в дирекцията в Смолян и региона “, добави Славчева.
Около 30 чиновници от двете дирекции, което е половината от работещите в бранша, ще се включат в националните митинги в София, които се възнамеряват за 24 февруари и 10 март. Служителите от Смолян показаха вяра до тогава настояванията им да бъдат чути и да се случи нещо позитивно в тази тенденция.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР