Смолян. Официално откриха зимния туристически сезон в ски зона Мечи

...
Смолян. Официално откриха зимния туристически сезон в ски зона Мечи
Коментари Харесай

Смолян: Зимният туристически сезон беше официално открит в ски зона „Мечи чал“ в Чепеларе

Смолян. Официално откриха зимния туристически сезон в ски зона „ Мечи чал “ Чепеларе. Тържествената гала се състоя на площад „ Олимпийски “ в центъра на града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . През целия ден феновете на зимните спортове имаха опция да се насладят на отличните условия на пистата, като лифтът за тях бе безвъзмезден. Събитието е проведено от Община Чепеларе и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в града. Гости на откриването са Хюсейн Ергени – общоприет консул на Турция в Пловдив, Владимир Гърбелов, зам.-областен шеф на Смолян, а хазаин е кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
Пред гостите на Славка Чакърова съобщи, че е извънредно щастлива, че през днешния ден се дава старт на зимния туристически сезон в Чепеларе. „ Въпреки трудностите, които ни сполетяха през лятото – тази година Община Чепеларе афишира три пъти бедствено състояние, тъй като в действителност имахме съществени вреди на туристическата писта, се веселя, че откриваме зимния туристически сезон. Това се случи с общите старания на бизнеса и локалната власт и поддръжката на държавното управление по тази причина, че ни възвърне разноските за спешни действия, с които успяхме да дадем старт на ски сезона “, уточни Чакърова. Тя означи, че Община Чепеларе има неповторимо благосъстояние – една от най-хубавите писти на България и може би на Балканския полуостров – пистата „ Мечи чал “. „ Ако не бяхме обединили старания, може би през днешния ден нямаше да сме на пистата и да открием сезона. Благодаря на „ Пампорово “ АД по тази причина, че те поддържат развиването на дестинацията „ Мечи чал “ и по тази причина, че влагат доста. Благодаря и на локалния бизнес, който се занимава с туризъм, за това, че съумяват да оцеляват в тези сложни дни. Благодаря най-много на децата на Чепеларе, които са бъдещето на гарда, за това, че се показват доста добре в летните и зимни спортове “, акцентира Чакърова. Тя пожела на всички поданици и посетители на Чепеларе сполучлив зимен сезон, изпълнен с доста страсти и туристи, а на бизнеса – цялостни хотели и заведения за хранене. Кметът на Чепеларе пожела още светла Коледа и щастлива Нова година.
Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейн Ергени благодари, че е поканен на този специфичен за Чепеларе празник. „ Като човек, роден и раснал в подобен град в Турция, знам какво значи откриването на зимния сезон за хората в този град. Пожелавам ви този зимен сезон да е с шанс за всички, работещи в областта на туризма и всички, които живеят в Чепеларе. На всички поисквам радостна Коледа и радостни новогодишни празници “, сподели още Ергени.
Зам.-областният шеф на Смолян Владимир Гърбелов също приветства жителите и туристите в Чепеларе с пожелания за доста триумфи през зимния сезон и радостни празници.
Празникът в центъра на Чепеларе продължи с лотария за феновете на зимните спортове с доста награди и изненади и концерт на певицата Росица Кирилова.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР