Смолян. Община Златоград закупи две специализирани превозни средства, необходими при

...
Смолян. Община Златоград закупи две специализирани превозни средства, необходими при
Коментари Харесай

Смолян:Община Златоград закупи специализирани автомобили за гасене на горски пожари

Смолян. Община Златоград закупи две профилирани транспортни средства, нужни при гасене на горски пожари в мъчно налични трансгранични местности в границите на план „ Защита на биоразнообразието в НАТУРА 2000 и други предпазени територии от естествени бедствия посредством сертифицирана мрежа за трансгранично обучение, образование и поддръжка на доброволци за гражданска отбрана въз основа на новаторски и нови технологии ” с акроним eOUTLAND, финансиран по стратегия за Трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020г. Това оповестиха от община Златоград .
Едното транспортно средство е профилиран автомобил лек вид (пикап) – Toyota Hilux за гасене на горски пожари, който е оборудван с мобилна система с високо налягане за пожарогасене с вода и пенообразувател, състояща се от самостоятелен мотор с вътрешно горене, помпа, контейнер за вода и пенообразувател, тръбопроводи, шланг за високо налягане, навит на макара. Мобилната система е предпазена със закрита покривна структура вид „ Хардтоп “.
Второто транспортно средство е многоцелева машина за висока проходимост, особено конструирана за употреба в труднодостъпни региони – ATV. Многоцелевата машина разполага с ремарке, вериги за сняг и лебедка, с опция за изтегляне на най-малко 1550 кг товар.
Специализираният автомобил и многоцелевата машина ATV са изключително нужни за справяне с горски пожари, зараждащи в труднодостъпни планински места. Водната помпа на профилирания автомобил е доста ефикасен и употребява по-малко вода. За труднодостъпния терен тези транспортни средства са доста по-ефективни от елементарна пожарна машина, която е доста тежка и не може да доближи мъчно пристъпен планински терен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР