Смолян. Община Смолян приключи проект Обновяване и енергийна ефективност на

...
Смолян. Община Смолян приключи проект Обновяване и енергийна ефективност на
Коментари Харесай

Община Смолян приключи изпълнението на проект „Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура“ на стойност близо 6,6 млн. лв.

Смолян. Община Смолян завърши план „ Обновяване и енергийна успеваемост на просветителна инфраструктура “ на стойност 6 598 925.21 лева Това стана ясно на заключителна конференция за изпълнените действия по плана с присъединяване на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Смолян инж. Мариана Цекова и началникът на Регионалното ръководство на обучение – Смолян Мария Семерджиева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян .
Инж. Цекова съобщи, че общата цел на плана е да се подобрят изискванията за учене и работа в общинска просветителна инфраструктура и да се модернизира образователният развой посредством ремонт и рехабилитация на здания и възобновяване на дворни пространства и спортни площадки за четири учебни заведения и една детска градина на територията на град Смолян. По думите ѝ характерните цели на плана са възобновяване на дворно пространство и спортни площадки на постройката на VII СОУ „ Отец Паисий “, възобновяване на дворно пространство и спортни площадки на ГПЧЕ и VI ОУ „ Иван Вазов “, повсеместен ремонт на ППМГ „ Васил Левски “, включващ енергийна успеваемост и Реконструкция на постройката, доставка, възобновяване на прилежащо дворно пространство и Изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение, главен ремонт и реорганизация на ОДЗ №5 „ Буратино “, както и доставка на обзавеждане и съоръжение на петте образователни заведения.
Инж. Цекова означи, че довечера ще бъде и формалното разкриване на новоизграденият по плана физкултурен салон на Политическа партия „ Васил Левски “. „ Това е една прелестна облага освен за учебното заведение и квартала, в който се намира, само че и за целия град Смолян. Габаритите му дават отговор за доста надпревари, които могат да се организират в него. Освен ремонт е направена и реорганизация на цялата постройка, подсилване, като към този момент има и въвеждане в употреба, построени са и подземните връзки, които са били отвън плана, като те са финансирани от бюджетните средства на общината “, уточни инж. Цекова. Тя добави, че в ОДЗ „ Буратино “, която е много остаряла, всичко е актуализирано, постройката е укрепена, защото е имала градивни проблеми, само че към този момент от няколко месеца действа и децата се усещат отлично там. Изцяло актуализирани по плана са и дворните пространства на Основно учебно заведение „ Иван Вазов “ и ЕГ „ Иван Вазов “, както и този на СУ „ Отец Паисий “. „ Във всички образователни заведения има доставено съоръжение, по поръчка на шефовете, а на обектите има и видеонаблюдение “, посочи инж. Цекова.
Началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева съобщи, че образованието е приоритет на българското държавно управление, а в Община Смолян се случват доста хубави неща за децата. „ Общината поставя старания за непрестанно възобновяване за материалната база, в която се образоват и социализират децата. Учениците от област Смолян за поредна година са на водещо място в страната и това също е резултат от напъните, които общината поставя за възстановяване на качеството на образованието “, добави Семерджиева. Тя посочи, че следва да се изготвят правила, съгласно които физкултурният салон на ППМГ „ Васил Левски “, който ще бъде открит довечера, ще може да се употребява освен от учениците, а и от жителите, както и за спортни прояви и надпревари, защото оборудването е мултифункционално.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР