Смолян. Община Смолян организира за първи път състезание по Дуатлон

...
Смолян. Община Смолян организира за първи път състезание по Дуатлон
Коментари Харесай

Смолян: Общината организира за първи път състезание по Дуатлон, което ще се проведе на 21 септември

Смолян. Община Смолян провежда за първи път съревнование по Дуатлон /велосипеди и бягане/ във връзка Европейската седмица на подвижността от 16 до 22 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Спортното събитие ще се организира на 21 септември. Стартът ще бъде даден в 14.00 часа на паркинга сред Мултифункционалната спортна площадка на стадион “Смолян ”. Финалът ще бъде на стадион “Септември ” в кв. " Райково ". Организатори на събитието са Община Смолян, ОД на Министерство на вътрешните работи, Регионална инспекция за опазване на околната среда и РУО на МОН. Това заяви Александър Димитров, който дава отговор за спортните действия в Общината.
Маршрутът, който би трябвало да преминат състезателите, е с обща дължина 4,5 километра, като са планувани малко повече от 3, 5 километра да са велосипедни, а останалите бегови.
Участниците в спортната конкуренция би трябвало да са над 16 –годишна възраст. Те ще бъдат разграничени в разнообразни дивизии по отношение на пол и възраст.
Всички състезатели вземат участие със лични колела, които би трябвало да бъдат механически изправни. Всеки участник би трябвало да мине през механически обзор на велосипеда си преди надпреварата. Организаторите ще имат квалифициран екип за тази инспекция час преди старта.
Всеки искащ да се включи в надпреварата би трябвало да подаде поръчка на [email protected]. Лица под 18 години могат да се запишат посредством учебното заведение, в което учат.
Регистрации се одобряват до 17:00 часа на 20 септември 2018 година
След края на надпреварата ще има гала по награждаването на лекоатлетическата писта на стадион “Септември ”. Във всяка дивизия ще бъдат наградени първите трима с медали. Всеки участник ще получи тениска за надпреварата.
Всеки играч би трябвало да показа здравно удостоверение, което да му разрешава присъединяване, както и застраховка. Всеки участник, който не даде нужните документи ще би трябвало да попълни декларация, посредством която няма да има искания към уредниците при случай.
График на надпреварата:
Трасе – старт с колела от паркинга на стадион “Смолян ”→ ул.
“Доктор Петър Берон ” по посока кв. Устово→ светофара в кв. Райково→ ул. “Коста Аврамиков ”→ стадион “Септември ”
(3.7 километра с велосипеди)→ две обиколки на стадиона (800 метра бягане)
13:00 – 13:45 техническа инспекция на велосипедите (ще се организира на старта);
14:00 – Старт от паркинга на стадион “Смолян ”;
14:45 – Финал на стадион “Септември ” /лекоатлетическа писта/;
15:00 – Церемония по награждаване.
Спортно механически условия:
– Всички участници да бъдат в състезателен екип;

– Всеки участник ще взе участие с номера, изтеглени преди старта;

– Номерата се слагат на гърдите и гърба на състезателите;

– Общ старт за всички възрастови групи.
Забележка: Всички противоречиви въпроси се вземат решение от организационния екип на надпреварата и при непредвидени обстановки може да бъдат правени промени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР