Смолян. Област Смолян е на едно от челните места в

...
Смолян. Област Смолян е на едно от челните места в
Коментари Харесай

Мария Семерджиева, РУО - Смолян: Областта е на едно от челните места в страната по обхват на деца по дейностите на проект „Твоят час“

Смолян. Област Смолян е на едно от челните места в страната по обсег на деца по дейностите на план „ Твоят час “. Това съобщи Мария Семерджиева, шеф на Регионалното ръководство по образоването – Смолян, по време на кръглата маса, част от заключителна представителна изява по план „ Твоят час ”, която се организира през днешния ден в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Семерджиева означи, че през 2016/2017 година в плана са обхванати съвсем 100% от учебните заведения на територията на област Смолян, а във втората фаза през 2017/2018 година над 90% от учебните заведения в региона. „ По този метод план „ Твоят час “ се оказа се един извънредно добре осъществен план на територията на нашата област ", означи Семерджиева.
Пред участниците в Кръглата маса началникът отдел в РУО – Смолян Никола Запрянов показа и систематизираните данни за учебните заведения и учениците включени в плана през последните две образователни години. През образователната 2016/2017 в плана са включени 58 учебни заведения от област Смолян от общо 61. „ В плана са взели присъединяване 464 групи с общо 6 052 възпитаници. В занимания по ползи са образувани 313 групи с 4 836 възпитаници, а обучителни усложнения са образувани 151 групи с 1 216 възпитаници ", уточни Запрянов. През образователната 2017/2018 година в план „ Твоят час “ са включени 53 учебни заведения от област Смолян, с 474 групи и 5 951 възпитаници. В занимания по ползи са обхванати 4 361 възпитаници, а в обучителни усложнения – 1 590 възпитаници, добави Запрянов. В умозаключение той означи, че учителите и шефовете в региона са положително настроени и удовлетворени от дейностите по планове и има вяра, че тези действия ще бъдат продължени под друга форма.
След представянето на резултатите от план „ Твоят час “ в област Смолян бяха показани и три положителни практики от междинните учебни заведения в Рудозем и Златоград и от главното учебно заведение в село Смилян. Кръглата маса приключи с полемика, в която се включиха представители на просветителните институции в Смолянска област.
Заключителната представителна изява по план „ Твоят час “ продължава до 15.00 часа през днешния ден в РДТ „ Николай Хайтов “ – Смолян и пред постройката на театъра, където възпитаници от цялата област ще показват обществени изяви по плана.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР