Смолян. Между 22 и 24 юни в Смолян ще се

...
Смолян. Между 22 и 24 юни в Смолян ще се
Коментари Харесай

Смолян: Пета финална международна среща по проект „Многостепенно управление за интегрирано и устойчиво регионално развитие“ ще се проведе в града

Смолян. Между 22 и 24 юни в Смолян ще се организира Петата и крайна среща по план MUSTER - Многостепенно ръководство за интегрирано и стабилно районно развиване е план по Програма „ Европа за жителите 2014 – 2020 “ на Европейската комисия, Направление 2 „ Демократична ангажираност и гражданско присъединяване “, Мярка 2.2 – „ Мрежи от градове “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. От месец септември 2015 година до август 2017 година пет града – Чита ди Кастело (Италия), Жуи Ле Тур (Франция), Льорах (Германия), Сигишоара (Румъния), Смолян (България) и Агенция Практикал Утопия (Италия) ще работят взаимно, за определяне на общи сфери на интерес и за създаване на платформа за дълготрайно съдействие сред петте локални управляващи. Програмата за градовете 2014 – 2020 на Европейската комисия съставлява обща рамка с сплотяваща функционалност за осъществяването на тези цели.
Чрез тези срещи сътрудниците се срещнаха със положението на градовете, участващи в плана, в частност със характерните новаторски форми на гражданско присъединяване, с планове, които са изпълнили, както и с политиките им за бъдещо интелигентно и стабилно развиване. Този развой следва да докара до избор на дейности за взаимна активност и последователното образуване на една трайна мрежа. Основите за това са някои към този момент съществуващи съдействия, сходството в проблемите, с които градовете би трябвало да се оправят и мощната европейска отдаденост на всички сътрудници.
Срещата в Смолян е заключителна, като програмата на събитието започва в четвъртък – 22.06.2017г. след обяд с показване на сътрудниците и към този момент извършените действия, продължава в петък – 23.06 с презентации на тематика " Демокрация в интелигентни градове – ролята на технологиите при връзката с жителите " – ролята на цифровите технологии във взаимоотношението сред администрация и жители и презентации и полемика с присъединяване на младежи и юношески организации на тематика „ Моето бъдеще в Смолян, в България, в Европа “. Участниците в срещата ще имат и опция да видят Регионалния исторически музей и галерията, планетариума, да посетят Националното учебно заведение за фолклорни изкуства в Широка Лъка, както и някои от забележителностите на общината.
Най-важен акцент на срещата в Смолян е подписването на Меморандум за бъдещо съдействие сред сътрудниците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР