Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави учениците, преподавателите, родителите и първокласниците

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави учениците, преподавателите, родителите и първокласниците
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов откри новата учебна година в ОУ „Иван Вазов”

Смолян. Кметът Николай Мелемов поздрави учениците, преподавателите, родителите и първокласниците в ОУ „ Иван Вазов ” –Смолян във връзка откриването на новата образователна година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . „ Скъпи възпитаници, благи първокласници, уважаеми учители и родители, уважаема госпожо Лакудова. Днес честваме един ярък празник, тъй като всички български учебни заведения са празнично украсени и тържествено посрещат своите ученици. Пожелавам на Вас и Вашите възпитаници, които са най- огромния капитал на една страна, сполучлива образователна година. Скъпи възпитаници, вие учите в една прелестна среда, поисквам ви с лекост да усвоявате знанията и с почитание да се отнасяте към учителите. Забавлявайте се, спортувайте и намирайте нови другари, тъй като другарствата от учебно заведение са за цялостен живот. На добър час и удача през новата образователна година! “, уточни в словото си Мелемов.
Учениците бяха поздравени и от директорката на учебното заведение Росица Лакудова: „ Днешният ден е едно вълнуващо странствуване в Иновативно главно учебно заведение „ Иван Вазов ”. Задачата на учебното заведение е да ви приготви за вашето бъдеще. Бъдеще, в което да бъдете съумели хора. Завоюваните оценки от олимпиади и надпревари са заслужена премия за вашия труд и труда на вашите учители. Те са индикатор, че в новаторското ни учебно заведение се поддържа извънредно високо равнище и ученците в него получават най-хубавия старт, с цел да бъдат сполучливо осъществени персони в живота ”, сподели в приветствието си Лакудова. Тя благодари на кмета Мелемов за осъществения през това лято план на Община Смолян в учебното заведение. По Оперативна програма „ Региони в напредък ” – „ Обновяване и енергийна успеваемост на просветителната инфраструктура в гр. Смолян “ са осъществени следните действия: изцяло възобновяване на дворното пространство и спортните площадки на ОУ „ Иван Вазов ”, както и ограничения за обезпечаване на сигурност и предварителна защита на опасности, включващи монтаж и видеонаблюдение. Доставени са мултифункционални устройства, преносими компютри и интерактивни дъски, обзавеждане и съоръжение за модернизиране на образователния развой. С обновената просветителна среда учебното заведение ни стана още по-желана територия за учениците от град Смолян.
Прага на родното учебно заведение тържествено прекрачиха 76 първокласници, а общо в едно от най-образцовите учебни заведения ще се образоват 568 възпитаници.
В учебните тържества, във връзка първия образователен ден, взе участие целият управителен екип на Община Смолян, шефове на дирекции и специалисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР