Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна олимпийската ни медалистка от Сеул-1988

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна олимпийската ни медалистка от Сеул-1988
Коментари Харесай

Антоанета Френкева: Възхитена съм как изглежда плувният басейн в Смолян, навремето тренирахме в нищета и беднотия

Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна олимпийската ни медалистка от Сеул-1988 година Антоанета Френкева в плувния басейн в Смолян. Великата българска спортистка и горделивост за Смолян и страната не е идвала в родния си град от 17 години и беше възхитена от това, което видя, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . „ Възхитена съм. Басейнът е изработен по международни и европейски стандарти. Спомням си високите стени, на които правихме набирания. Покривът се разрушаваше, а водата беше 17 градуса. Колко пъти сме си рязали крайници и ръце на счупени плочки. Не мога да ви кажа какъв брой се гордея, да видя това достижение. Цялата община би трябвало да се гордее с това нещо и децата би трябвало да се радват.Нашите деца се раждат във време, в което е направено и не могат да го оценят, както ние можем да го оценим. Навремето в мизерия и сиромашия сме упражнявали. За мен е морално задоволство, че кметът и Общината поставят грижи за младежите ”, изрази усещанията си единствената българска плувкиня с два медала от олимпийски игри.
Тя е щастлива, че не е заварила руините преди да е построен отначало басейнът. Треньорите Огнян Данчев и Екатерина Соколова и споделиха, че преди е било змиярник, а Мелемов добави, че преди четири години е било напряко трагично.
„ И Смолян е друг, доста нови здания има, чисто и подредено е. Имам възприятието, че цялостен живот съм била тук. Басейнът е огромна част от живота ми, повече време в него съм прекарвала в сравнение с у дома ”, показа Френкева. Тя посъветва младите плувци да си слагат цел и да я преследват, това е пътят към триумфа.
Мелемов я предложения идващия път, когато си пристигна в Смолян, да направи един открит урок пред плувците. „ Разбира се, че одобрявам концепцията. Ако ще е мотивация за децата ще пристигам по-често ”, сподели известната ни плувкиня.
Кметът сподели, че приготвят алея на славата на изтъкнатите ни спортисти, с цел да се знаят за поколенията известните ни спортисти, донесли популярност на България и родния ни град и нейното име ще е там. Алеята ще бъде сред Спортната зала и басейна.
Френкева е сподели, че хората в България и чужбина помнят освен нейните достижения, само че и на известните ни спортисти.
Тя даде обещание, че идващия път ще пристигна със фамилията си за повече време в родния си град. Френкева живее от 2000 година в Канада.
Тя е единствената българска плувкиня с два медала от олимпийски игри. Спечели ги в Сеул през 1988 година, когато взе първо бронз на 200 м бруст, а след това и сребро на 100 м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР