Смолян. Кметът Николай Мелемов посети оранжерията на Община Смолян, където

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов посети оранжерията на Община Смолян, където
Коментари Харесай

Смолян: Общинската оранжерия подготвя за разсад 18 800 цветя, които ще бъдат засадени през месец май в гфрада

Смолян. Кметът Николай Мелемов посети оранжерията на Община Смолян, където към този момент са засадени 800 летни растения от типа „ Canna generalis ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Цветята са дарени на Община Смолян от побратимената ни унгарска Община Кишпещ. Подготвя се засаждането и на 18 000 семена от типовете цветя – вербена, азалия, колеос, тагетис и петуния. В общинската оранжерия се основават оптимални условия за развиването на семената, а през месец май растенията ще бъдат засадени в града и в кварталите.
Тогава ще бъде възложен разсад на искащите да разкрасят пространството, към което работят или живеят. Цветя от оранжерията на Община Смолян ще бъдат предоставяни на домоуправители и институции, с цел да разкрасят околоблоковите пространства, детските градини, учебните заведения, площадките, селата в общината и други
„ Целта е градът ни да стане по-красив и зацветен за по-продължителен интервал от време ”, разяснява Мелемов. Оранжерията е построена по концепция на градоначалника. Тя се намира до Спортната зала „ Величко Чолаков ” в Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР