Смолян. Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов провериха

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов провериха
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов провериха как се почистват речните корита

Смолян. Кметът Николай Мелемов и регионалният шеф Недялко Славов ревизираха по какъв начин се извършват превантивните действия по план „ Осигуряване на хидравличната проводимост и разчистване на речното корито на р. Черна и р. Бяла в регулационни граници на гр. Смолян “. Проектът е направен от Община Смолян, оповестиха от пресцентъра на Общината .
С изменението в Закона за водите на Областния Управител се разпорежда образуване и съгласуване на дейностите по почистването на речните кревати в рамките на урбанизирана територия, надлежно образуване и възлагане осъществяването на дейностите по изземване на наносни отсрочения, нужни за обезпечаване на естествена проводимост на речното легло и координиране дейностите с способния орган по околна среда. По този мотив с Протокол 09.01.2018 година Областната администрация Смолян поема от Община Смолян осъществяването на плана, като Възложител.
Проектът е утвърден т.г. за финансиране пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за изцяло разчистване на речните корита на реките Черна и Бяла и възлиза на стойност 333 000 лв., като се чака почистването да се извърши до края на ноември т.г.
Дейностите плануват обезпечаването на хидравличната проводимост и почистването на речното корито на реките Черна и Бяла в регулационните граници на град Смолян, където има застрашена пътна инфраструктура и жилищни здания.
Премахнат към този момент рисков мост в кв.Райково, който се е държал само на парапета, почистването продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР