Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи наградите и грамотите на

...
Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи наградите и грамотите на
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов връчи наградите и грамотите на участвалите в инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи премиите и грамотите на участвалите в самодейността „ Да покажем хубостите на община Смолян в календар ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Беше открита и изложбата в постройката на Общината, на която бяха подредени 70 от 165 фотоси, които журито избра. На събитието бяха показани и определените снимки за календара на 2019 година В самодейността участваха 44 създатели.
„ За мен е чест да връча грамотите и премиите на участвалите в самодейността. Благодаря на всички, които се включиха, тъй като ние живеем в един прелестен регион, само че е значимо да го покажем на всички ”, уточни кметът Мелемов при откриването на изложбата. Винаги сме се стремели като жанр на ръководство да притеглим и създадем съпричастни нашите съграждани и всички хора в ръководството на Общината. И в този дух обявихме самодейността. Каузата е благородна – да покажем нашия град на всички хора. Календарът, който ще бъде изработен с изключение на, че ще го подаряваме на посетители и организации, ще бъде продаван на алегорична цена, с цел да може тези средства да бъдат дарявани на нуждаещи се и по този метод да продължим благородната концепция. Догодина ще продължим състезанието, с цел да може хубостите на този град да бъдат видени и оценени от повече хора, добави градоначалникът.
Известният фотограф Сашо Сарандалиев, който беше член на журито благодари на Община Смолян за самодейността и постоянството при организацията на фотоконкурса. Това е достижение за фотографите, те са попаднали на задачата, спазили са изискванията и много бяхме затруднени при избора на фотосите за календара. Това е чудесна концепция, тъй като Смолян е туристически град и посредством този календар ще бъдат разпространявани неговите хубости, местности и естествени забележителности, сподели известният фотограф. Той изрази вяра, че тази самодейност ще стане обичайната.
Зам.-кметът Венера Аръчкова, която беше ръководител на журито разгласи спечелилите в състезанието. В награждаването им взе участие и ръководителят на Общинския съвет инж. Данчо Киряков.
Инициативата „ Да покажем хубостите на община Смолян в календар ” започва през месец февруари т. година по концепция на кмета Мелемов и продължи до 5 октомври. Жури с ръководител зам.-кметът Венера Аръчкова и членове – Сашо Сарандалиев - фотограф, Борис Кисьов - художник, Георги Кисьов и Сийка Табакова - чиновници в Община Смолян, селектира фотосите за изложбата, както и тези които ще бъдат употребявани за отпечатването на календара на Общината за 2019 година Журито беше извънредно затруднено при избора на фотосите.
Всяка експонирана фотография съдържа името на нейния създател, това се отнася и за календара на Община Смолян.
Инициативата се радваше на огромен интерес, имаше фотоси на създатели, които не са от Смолян, само че са били тук и са запечатали това, което ги е впечатлило. Фотосите съдържат детайли от градския пейзаж, естествените дадености, разкриващи неповторимата атмосфера и природа на района през четирите годишни сезона.
Целта на самодейността бе да се концентрира вниманието към хубостта, която ни заобикаля. Идеята бе да се покажат локалните естествени дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, както и да бъдат събрани и съхранени в годишния календар за 2019 година В акцията можеше да взе участие всеки, който демонстрира интерес към самодейността.
Фотосите се качваха на „ Facebook ” страницата на самодейността „ Да покажем хубостите на община Смолян в календар “, както и в персоналния профил на кмета Мелемов във „ Facebook ”.
Фотографиите стават благосъстоятелност на Община Смолян с права за печатане, издание и образуване на изложения.
Събитието е включено в Програмата отдадена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на община Смолян “.
Изложбата ще остане в постройката на Община Смолян, с цел да ни демонстрира безграничното великолепие на природата и да концентрира вниманието на гостите ни към хубостта, която ни заобикаля.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР