Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи официално отличието Почетен

...
Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи официално отличието Почетен
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов връчи официално отличието „Почетен гражданин на Смолян“ на свещеника Димитър Михайлов

Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи публично оценката „ Почетен жител на Смолян “ на свещеника Димитър Михайлов, който е и първият демократично определен кмет на града на днешното съвещание на Общински съвет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Той е почетен с него на предходното съвещание на локалния парламент, а оценката се дава във връзка 70-годишнината на Михайлов и е вписано в Почетната книга на Община Смолян. С ръкопляскания и изправени на крайници присъстващите в залата общински съветници и жители поздравиха наградения и му пожелаха триумф.
Димитър Михайлов е приключил „ Богословие “ в Духовна академия „ Св. Климент Охридски “. 18 години той е музеен експерт в Регионален исторически музей „ Стою Шишков “ – Смолян. приключва курсове по музейно дело и архивистика. Под управлението на проф. Димитър Овчаров взе участие в разкопки на Велики Преслав.
През 2006 година е ръкоположен за духовник. В продължение на 4 години е основен уредник на строителството на храм „ Св. Висарион Смоленски “ в Смолян. създател е на пет книги. От 12 години и сега е духовник в катедралния храм в Смолян, като обслужва и други православни храмове в общината. Свещеник Димитър Михайлов се употребява с потвърден и подобаващ публичен престиж. Той е великодушен донор, парещ патриот и достоен свещеник.
Като кмет на Община Смолян от 1991 до 1995 година, Михайлов има забележителен принос в развиването на града и общината в първите години на прехода. По време на неговия мандат е непокътната политическата приемливост. След дълготрайно спиране по негово време със лични средства на Общината е възобновен съборът на Рожен. По мотив 80-годишнината от Освобождението на Родопите през 1992 година е открит паметника на полковник Владимир Серафимов Балканската война. В тези година са съхранени доста културни и просветителни институции, извършени са доста българо-гръцки срещи и диалози. Подписани са първите контракти за побратимяване на Смолян с израелския град Ейлат и гръцкия Ксанти. За болничното заведение в Смолян е обезпечен и първият скенер. Заради неговите заслуги, дейната му активност и публичния му престиж Димитър Михайлов бе препоръчан за почитане с почетното звание.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР