Смолян. Илия Савов от Смолян е намерил дамска раница с

...
Смолян. Илия Савов от Смолян е намерил дамска раница с
Коментари Харесай

Мъж от Смолян е намерил портфейл с голяма сума пари и ги е върнал на собственичката им

Смолян. Илия Савов от Смолян е намерил дамска раница с портфейл с над 3000 евро, 1450 лева, дебитни карти и персонална карта и ги е върнал на собственичката Таня Коленарова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Пред регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Смолян Илия върнал на дамата крупната сума и документите. Той няколко пъти той я помолил да преброи парите, само че тя изрично отказала. „ Не имах вяра, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е заслужен човек и ми върна вярата в положителното “, споделила дамата. Илия намира раницата и чантата до постройката на Пощата в Смолян по време на зрелищното автомобилно шоу „ Смолян рейс-2019 “. След като издирил собственичката посредством фейсбук и медиите Илия уговорил с нея час да се срещнат в неделя в 12.00 часа пред постройката на ОДМВР, с цел да ѝ върне парите.
Благодарната жена дала на Илия 100 лв., а той споделил, че незабавно ще ги подари за благотворителната идея на „ Смолян автобус “, а точно младия мъж Алкан да събере пари за интервенция, с цел да може да проходи. Мечтата на Илия е да ремонтира банята в общинското жилище, в което живее, както и да има семейство, за което да се грижи. Дори и за момент не би си помислил да присвои парите макар, че доста хора му се чудели за какво не ги задържи за себе си, а ги връща. 30-годишният мъж благодари на Община Смолян за помощта, която му оказват, както и на други положителни хора.
Това е вторият случай, в който Илия намира изгубено портмоне. В края на ноември предходната година до бившето кино „ Дружба “ в Смолян той разкрил портфейл с 1000 евро и лв., намерил собственичката, а тя от своя страна го почерпила с шоколад.
Илия е сирак, израснал в дом. Той не търси и благодарности, счита че е постъпил почтено и заслужено по човешките закони. Благородният мъж е изявен държавник, взе участие във всички спортни и културни събития в община Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР