Смолян. И това издание на зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race

Смолян. И това издание на зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race ...

Смолян: Автомобилното шоу Smolyan Race `2019 има благотворителна кауза - „Да върнем надеждата на Алкан да проходи отново”.

Смолян. И това издание на зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race `2019 ще мине под знака на благотворителността. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Организаторите на събитието започват кампания, за да може 24-годишният Алкан Челеби да проходи отново. На 7 май 2015 г. животът му се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция дават шанс на Алкан да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи са необходими 50 000лв. Тази сума е непосилна за семейството му.
По този повод организаторите на Smolyan Race `2019 решават със средствата от таксите за състезанието, както и тези от кутията за дарения да подпомогнат лечението на Алкан, за да проходи отново. Кутията ще бъде поставена в Младежкия дом и дарения ще се събират по време на самото състезание.
За тези, които няма да имат възможност да посетят, събитието или искат директно да помогнат, могат да направят това чрез банковата сметка за набиране на средства за Алкан с IBAN: BG46 STSA 9300 0021 7516 09 (в лева).
За допълнителна информация: GSM: 0878761846 и 0876080992. На тези телефони отговарят майка му и сестра му.
"Включете се в нашата благотворителна кауза, за да върнем надеждата на Алкан да проходи отново", призовават от Smolyan Race `2019 .
Припомняме, че състезанието ще се проведе на 5 и 6 октомври т.г. в Смолян. Организатори са "Авто мото клуб Смолян". Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”.

Източник: focus-news.net