Смолян. Експерти от РИОСВ – Смолян провериха сигнал за излагане

...
Смолян. Експерти от РИОСВ – Смолян провериха сигнал за излагане
Коментари Харесай

Смолян: Експерти от РИОСВ са конфискували препарирани екземпляри от защитени видове от два търговски обекта в община Девин

Смолян. Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян ревизираха сигнал за излагане на препарирани екземпляри от предпазени типове в два търговски обекта на територията на община Девин. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян . При инспекцията е открито, че препарираните екземпляри са от типовете Видра (Lutra lutra), Голям ястреб (Accipiter gentilis), Дива коза (Rupicapra rupicapra), Дива котка (Felis silvestris) и Гарван гробокопач (Corvus corax), включени в Приложение 3 от Закона за биологичното многообразие. Срещу нарушителите е стартирана процедура по Административно-наказателно произвеждане, а препарираните екземпляри са конфискувани.
Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян припомня, че за излагането на препарирани екземпляри на предпазени типове, попадащи в приложенията на Закона за биологичното многообразие, се планува санкция от 100 до 5000 лв. за физически лица и от 500 до 10 000 лв. за юридически лица и еднолични търговци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР