Смолян. Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна опозиция,

...
Смолян. Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна опозиция,
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ – Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

Смолян. Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна съпротива, с неистини, полуистини и внушения да се пробва да саботира най-значителното събитие за страната, се споделя в декларация на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Смолян във връзка трето подред изключително съвещание на Общински съвет в Смолян по отношение на Роженския събор. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян .
„ За следващ път сме изправени пред неуместна обстановка да ни се оферират решения, които не са в нашата подготвеност. Съдебната процедура е еднопосочна, а сходни решения страдат от основни дефекти, водещи актовете до най-тежките пороци, познати в правната теория. Категорично отхвърляме да участваме в този политически фарс, скърпен от съперниците КРОС, Българска социалистическа партия и едно политическо издание, за да провалят най-мащабното културно събитие на България за годината “, се споделя в документа, прочетен от ръководителя на групата Ангел Безергянов.
В декларацията се акцентира, че Роженският събор в същността си е обединително събитие, а опозицията по всякакъв начин прокарва разграничителни тези в съзнанието на всички, които желаят да почерпят мощ от изконните български обичаи. „ Размивате границата сред истина и лъжа, пробвате се да внушите съмнения за нечиста договорка, знаейки чия е собствеността на Роженските поляни. Опитвате се за следващ път да игнорирате обстоятелството, че терените не са общински. Нали знаете, че единствено за комунистите собствеността е без значение, а тя е частна и е предадена в аренда на Сдружение „ Рожен – завещание в бъдещето “. Именно поради това община Смолян партнира с това съдружие, а не с някой различен. Идеологията на противното ви политиканство този път е тотално сбъркана “, написа в декларацията.
Според съветниците от ГЕРБ претекстовете в докладната се основават не на заинтригуваност от общинския бюджет, който опозицията би похарчила до стотинка в неистовата й жадност за власт.
„ Съборът на Рожен е повече от това, което сте всички вие, взети дружно. Той не е дребнотемие за дребни души с краткосрочни проекти за власт. Той е повече от всички в тази зала. Имало го е и преди нас, ще го има и след нас “, сподели Безергянов.
В умозаключение той акцентира, че общинските съветници от ГЕРБ в Общинския съвет, заявяват цялостната си поддръжка за идното национално събитие. „ Надяваме се на Роженските поляни да се съберат българите, които милеят за традициите ни, за песните, танците и музиката ни. Надяваме се да дойдат и чужденци, които желаят да ни опознаят такива, каквито сме в Родопите и България “, съобщи Безергянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР