Смолян. Днес в Смолян се състоя среща между народния представител

...
Смолян. Днес в Смолян се състоя среща между народния представител
Коментари Харесай

Зарко Маринов, „Демократична България“: Засилваме сътрудничеството между Северна Гърция и Родопите

Смолян. Днес в Смолян се състоя среща сред народния представител от „ Демократична България ” Зарко Маринов и съветника по просвета, туризъм и обществена политика на кмета на солунска община Батианис Ефтимос. Двамата дискутираха усилване на съдействието сред Северна Гърция и Родопите, а срещата се реализира със съдействието на някогашния кмет на Рудозем Николай Бояджиев.
„ Договорихме се да подобрим връзките в региона на туризма сред двата района. През тази година тяхната община ще означи 100 години от основаването си. И в тази връзка се уточнихме аз и сътрудника Михал Камбарев („ Продължаваме промяната ”), както и регионалния шеф на Смолян Емил Хумчев, да посетим Солун. Там, със съдействието на господин Ефтимос, ще се срещнем с министъра на Източна Македония и Тракия ”, сподели след срещата Зарко Маринов и добави, че Ефтимос ще се види през днешния ден следобяд и с регионалния шеф Емил Хумчев.
От своя страна Батианис Ефтимос е поел ангажимент да спомага за среща на Маринов и Камбарев и регионалния шеф с гръцкия министър на Източна Македония и Тракия. А Маринов ще спомага за привличане към идеята на българските министри на районното развиване – Гроздан Караджов, околната среда и водите – Борислав Сандов и културата – Атанас Атанасов.
”В съдействието сред двата прилежащи района ще включим по-активно централната власт ”, сподели още Зарко Маринов и посочи, че Батианис Ефитимос е другар на България и е работил интензивно за отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем – Ксанти, както и за побратимяването на общини от Родопите с общини в северната ни съседка.
„ Вече доказахме, че съдружният екип на смяната в Смолян - в мое лице, в лицето на Михал Камбарев и Емил Хумчев, работим сполучливо дружно. След отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград – Ксанти, сме си сложили за цел и по-бързото отваряне на пункта в Рудозем ”, добави Маринов.
Двамата народни представители са към този момент членове на парламентарната група за другарство с Гърция. Зарко Маринов поема председателството на групата за другарство с Босна и Херцеговина, а Камбарев - с Финландия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР