Смолян. Дългогодишният журналист Славка Радичева е Дарител на 2019 г.“

...
Смолян. Дългогодишният журналист Славка Радичева е Дарител на 2019 г.“
Коментари Харесай

Смолян: Дългогодишният журналист Славка Радичева е „Дарител на 2019 г.“ на Регионалния исторически музей „Стою Шишков“

Смолян. Дългогодишният публицист Славка Радичева е „ Дарител на 2019 година “ на Регионалния исторически музей „ Стою Шишков “. Тя беше наградена с почетен знак и дарителска грамота дружно с още девет донори на гала, отдадена на Международния ден на музеите от шефът на Музея в Смолян Таня Марева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Марева съобщи, че по всеобщо мнение, Радичева е определена за донор на годината 2019. От нейно има е постъпило подаяние на скъпа историческа сбирка от над 20 броя, съдържаща достоверни предмети, документи и истински фотоси на Петър Радичев – участник в Първата международна война и 437 авторски фотографии, негативи, стъклени плаки и документи на фотографа Димитър Петров Радичев.
„ Славка Радичева беше индивидът, който предизвика фамилия Радичеви да даде неповторими свидетелства за терзийството в рода ѝ шевни машини и други предмети, неповторими фотоси, доста документи. Благодарим за нейния възторг да дава и дава от ден на ден. Оценяваме нейния жест, тъй като знаем, какъв брой мъчно е да се разделиш със фамилни реликви и да споделиш своите персонални истории с обществеността “, съобщи Таня Марева.
Дарителят на годината Славка Радичева също изрече своята признателност за оценката на Регионалния исторически музей – Смолян към нея. Тя съобщи, че е траяла традицията на своя жанр, които постоянно са били публично дейни хора и с отношение към родолюбивите начинания. „ Това е било по този начин както в село Момчиловци, откъдето са тръгнали, по този начин и по късно в Смолян, където татко ми се изявява като фотограф-художник, който дълги години запечатва всички събития, протичащи се в общината. Смятам за напълно естествено да продължа това тяхно родолюбиво отношение към родния край и считам, че всеки българин би трябвало да има отношение към паметта на нацията и народа и да даде своята дребна парченце за опазването им и на тяхната историческа памет “, сподели още Славка Радичева.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР