Смолян. Бързо производство е образувано по случая с 16-гoдишния млaдeж,

...
Смолян. Бързо производство е образувано по случая с 16-гoдишния млaдeж,
Коментари Харесай

Георги Карпаров, районен прокурор нa Cмoлян: 16-гoдишният млaдeж, който нaпaднa възпитaтeлĸa, е настанен в психиатрично заведение

Смолян. Бързо произвеждане е формирано по случая с 16-гoдишния млaдeж, нaпaднaл възпитaтeлĸa в Центъра за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания за причиняване на междинна телесна щета по хулигански подбуди. Това заяви пред публицисти paйoнният пpoĸypop нa Cмoлян Гeopги Kapпapoв, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Смолян . Карпаров съобщи, че Прокуратурата е поискала от Районен съд – Смолян да издаде позволение обвиненият да бъде настанен в психиатрично заведение за проучване, защото има подозрение по отношение на неговата вменяемост. Второто съображение за неговото настаняване в такова заведение е също да се даде умозаключение дали може да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да ги управлява, защото сега той е малолетен и важи такава хипотеза по отношение на него. „ От наказателно-правна позиция, в случай че се окаже че е вменяем, Прокуратурата ще потърси неговата наказателна отговорност – покачване на обвиняване пред съд по отношение на него, а в противоположен случай, в случай че е неуравновесен ще се желае използването на насилствени медицински ограничения по отношение на лицето, т.е. настаняване в психиатрично заведение “, сподели районният прокурор. По думите му сега момчето е настанено в психиатрично заведение. Според закона, в такива случаи като този, в които причинителят е малолетен го чака наказване отнемане от независимост до три години.
„ Фокус ” напомня , че на 20 септември, за времето от 20.00 часа до 24.00 часа, в Центъра за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания в Смолян 16-годишният юноша е нанесъл удари на 60-годишна жена, чиновник на Центъра, с което й е предизвикал телесна щета. Деянието е осъществено по хулигански подбуди. На потърпевшата й е оказана здравна помощ, а младежът е арестуван в РУ-Смолян. Момчето е изоставено от биологичните си родители и те не поставят грижи за него, то е израснало по институции и в обществени домове.
Даниела БОЙКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР