Смолян. Андрея Дяксова от Туристическо дружество Карлък“, състезател по ориентиране,

...
Смолян. Андрея Дяксова от Туристическо дружество Карлък“, състезател по ориентиране,
Коментари Харесай

Смолян: Андрея Дяксова, състезател по ориентиране, стана „Спортист на община Смолян 2018“

Смолян. Андрея Дяксова от Туристическо сдружение „ Карлък “, играч по насочване, стана „ Спортист на община Смолян 2018 “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Наградата – грамота, плакет и парична сума, й бе връчена на публична гала в постройката на Община Смолян, на която участваха кметът Николай Мелемов, заместниците му Венера Аръчкова, Марин Захариев, инж. Мариана Цекова, секретарят Момчил Николов и доста посетители. Програмата стартира с коледари от Езикова гимназия „ Иван Вазов “ – Смолян, които пресъздадоха обичая коледуване и пожелаха здраве и благоденствие на всички присъстващи.
Пред присъстващите спортисти и техните треньори Николай Мелемов съобщи, че тази гала е от приятните задължения в работата му като кмет, тъй като управлението на Общината си е сложило за приоритет децата, младежта и спорта. Той означи, че са положили много старания да създадат база и да основат условия за спорт в общината, а през 2019 година ще бъде открита още една спортна зала. Мелемов благодари и на треньорите за усърдната работа, тъй като за тази специалност се желае огромно сърце и душа. Той пожела на спортистите и техните треньори здраве, напрягам и воля, с цел да не престават напред и да реализират още триумфи и акцентира, че те са горделивост за община Смолян и всички ще не престават да имат вяра в тях и да ги поддържат.
Спортистът на годината Андрея Дяксова има редица оценки през 2018 година Тя е международен първенец по радиоориентиране за девойки до 19 година в Южна Корея, получила е 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов орден от Шампионат по лятно насочване, провел се в Словения, три златни и един сребърен медалиот Държавно състезание по ски-ориентиране и доста други.
За втора поредна година Община Смолян връчи и премията „ Спортист на жителите 2018 “, която се дефинира посредством гласоподаване от жителите на община Смолян на уеб страницата на локалната администрация. Тази година оценката е за Емил Бимбашиев от Тенис клуб „ Смолян “, който получи 1202 гласа от общо 3556 дали своят вот.
Отличени бяха и треньорите на спортните клубове в община Смолян. „ Треньор на годината на община Смолян 2018 “ с еднакъв брой точки станаха сенсей Здравко Младенов – състезателен клуб „ Шинкиокушин – карате “, и Атанас Жисов – Ски клуб „ Пампорово “.
Останалите наградени спортисти от община Смолян в Топ 10 са Таня Щерева от Семеен кодекс „ Шинкиокушин – карате “, Евангелина Дяксова – Търговско дружество „ Карлък “ – насочване, Алекс Ушев – СКВ „ Родопа – Смолян “, Славена Медова – Семеен кодекс „ Шинкиокушин – карате “, Стоян Лазаров – Ски клуб „ Пампорово “, Викторио Хаджиев – СКВ „ Родопа Смолян “, Стоян Върбанов – планинско колоездене, Антоанета Дяксова – Търговско дружество „ Карлък “ – насочване, Никола Семерджиев – Ски клуб „ Пампорово “.
Спортистът на годината в община Смолян е избран, измежду като всички спортни клубове са номинирали спортисти и треньори за присъединяване в класацията. Шестчленна комисия е изготвила анкета с всички номинирани. Тя е предоставена на всички клубове за разискване и класиране на топ 10 от най-хубавите спортисти. Те са избрани след резюме на всички резултати от клубовете в общината и оценката на комисията.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР