Смолян. Акцент в Празника на Търън тази година е Благотворителният

...
Смолян. Акцент в Празника на Търън тази година е Благотворителният
Коментари Харесай

Смолян: С Благотворителен турнир по тенис на корт и футбол за купата на кмета, Търън посрещна празника си

Смолян. Акцент в Празника на Търън тази година е Благотворителният шампионат по тенис на корт и футбол на дребни порти за купата на кмета на Търън, който се организира за първи път. В продължение на седмица на Многофункционалната спортната площадка в селото над 200 души следиха атрактивните срещи по футбол и тенис. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .
Кметът Николай Мелемов изгледа през днешния ден напрегнатия край сред тимовете на Община Смолян и Галактикус –Устово. Тимът на Устово завоюва мача с 4:2 и стана притежател на купата на кмета на Търън. Мелемов връчи наградата на спечелилите, както и парична премия от 100 лева Кметът Явор Говедаров награди тима на община Смолян, който се класира втори. Той поздрави спечелилите и сподели, че този шампионат ще стане обичаен.
12 отбора демонстрираха умения на терена с топката цяла седмица, а спортния празник мина с доста страсти.
По-рано бяха наградени и спечелилите в спортните дисциплини тенис на корт и силов трибой.
Събраните средства от таксите за присъединяване и даренията ще бъдат употребявани за подкрепяне на спортните действия в селото, уточни Говедаров.
След спортното събитие стартира и празника на селото. Мелемов поздрави жителите и гостите на Търън като им пожела здраве, благополучие и доста въодушевление. Говедаров благодари на управлението на община Смолян, тъй като със взаимни старания и дейности Търън се благоустроява и става все по-привлекателен за живеене. Факт е, че хората не напущат родното си място.
Беше прочетен и приветствен адрес от регионалния шеф Недялко Славов.
Събитието продължи с богата музикална стратегия. На сцената се изявиха децата на Търън, които с гения си заслужиха бурните овации на публиката, както и самодейците от читалище „ Светлина ”. За положителното въодушевление способстваха отбор „ Родопа ” и клуб „ Хоро ”.
Веселието продължи с оркестър „ Родопско въодушевление ”.
Организатори на празника са община Смолян, кметство Търън, читалище „ Светлина ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР