Смолян. 60 младежи се обучават в Смолян по проект на

...
Смолян. 60 младежи се обучават в Смолян по проект на
Коментари Харесай

60 младежи се обучават в Смолян по проекта JA „Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси“

Смолян. 60 младежи се образоват в Смолян по план на JA „ Към нововъведения и предприемачество посредством първични материали и естествени запаси “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . „ Радвам се, че Общината е хазаин на този лагер, тъй като не инцидентно Смолян е разгласен за град на знанието “, уточни при откриването кметът Мелемов.

Кметът Николай Мелемов е почетен посетител на Иновационен лагер за генериране на хрумвания по плана на Джуниър Ачийвмънт – България „ Към Иновации и предприемачество посредством първични материали и естествени запаси “. Лагерът се организира в Смолян на първи и втори декември т. година в постройката на II ОУ Проф. доктор Асен Златаров. В него вземат участие 60 младежи и техните преподаватели от Пловдив, Смолян, Пазарджик, Велинград и Хасково. „ Радвам се, че община Смолян е хазаин на този лагер, тъй като неслучайно Смолян е разгласен за град на знанието. За нас, като Община, приоритет са били постоянно младежите, тяхното здраве, образование и реализация. Убеден съм, че взаимната самодейност ще помогне на всички млади бизнесмени “, означи през днешния ден при откриването на събитието кметът Мелемов. Той напомни, че преди две години община Смолян е подписала съглашение с Джуниър Ачийвмънт. Подобни образования са доста значими, тъй като младежите са най-големия капитал на една нация, безапелационен бе кметът на Смолян. Той пожела на младежите мощ, воля и триумф по пътя на тяхната реализация в живота.

„ Спряхме се на Смолян да бъде извършен този лагер, тъй като доста добре работим с Общината и с Областната администрация. Имаме подписано съглашение за съдействие и развиване на предприемачеството, както и учители с които работим “, сподели при откриването и Светослав Маноилов, ст. експрет „ Бизнес развиване “ в Джуниър Ачийвмънт. Той изясни, че по плана първични материали и естествени запаси задачата е суровината да се разпространява като бранш и да бъде новата мощ на Европа. В България Джуниър Ачийвмън са се спрели на кръговата стопанска система. Идеята е на отпадъците да се даде нов живот, тъй като към нас има доста от тях, който могат още веднъж да се употребяват. Това е задачата и на кръговата икомика, повторно да се употребява нещо и да му се даде нов живот, с цел да се резервира природата. Маноилов показа и другият почетен посетител на лагера Владимир Уручев, който доста е оказал помощ и е припознал идеята на Джуниър Ачийвмънт. Гост на събитието е началникът на Регионално ръководство на образованието – Смолян Мария Семерджиева.

„ Бил съм три мандата в Европейския парламент, а тематиката за предприемачеството ми е била постоянно доста близка. Работата с учениците по нея ми беше един от най-сериозните цели, които съм имал. Открих Джуниър Ачийвмънт, която работи по ексцентрични способи и мисля, че в градовете Пловдив, Бургас, София, Варна направихме много образователни компании. Целта на сходни образования е да намерим тези нововъведения, които да работят в кръг и да не използваме нови запаси, а всичко потребно да бъде извлечено. Радвам се, че тъкмо в Смолян се организира този лагер и вземат участие доста младежи. Успех на лагера – да роди нови и сполучливи хрумвания “, пожела Уручев.

Иновационният лагер „ Към нововъведения и предприемачество посредством първични материали и естествени запаси “ се осъществя в партньорство с Областна администрация Смолян и е част от взаимен план на JA Европа и Европейския институт за нововъведения и технологии „ Суровини “ (EIT Raw Materials), който се осъществя за втора поредна година в България. Целта на самодейността е да запознае младежите с преимуществата на работата със първични материали, естествени запаси и „ кръговата стопанска система “ (рециклирането и потреблението на отпадъците като суровини) и опциите за пускане на бизнес в сферата.

Иновационният лагер ще има за задача да помогне на образователните компании да генерират бизнес концепция и да получат валидация на концепцията от бизнес ментори. Основен сътрудник от страна на бизнеса е КЦМ - Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР