Смолян. 520 деца от всички смолянски училища и детски градини

...
Смолян. 520 деца от всички смолянски училища и детски градини
Коментари Харесай

Смолян: 520 деца участваха в традиционната лекоатлетическа щафета, посветена на Освобождението на Родопите

Смолян. 520 деца от всички смолянски учебни заведения и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която обичайно провежда Община Смолян, по случай 106 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Тази година в конкуренцията се включиха родители, възпитатели и учители. Стартът бе даден на площад „ България ”, а финалът беше на площад „ Свобода ”. Преди началото на щафетата учениците уважиха именитият военачалник полк.Владимир Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян. От площад „ България ” до площад „ Свобода ” учениците пробягаха дистанцията и алегорично сляха тези две съкровени думи – България и Свобода. Участие взеха и децата от предучилищна възраст от детските градини с техния обичаен крос по пешеходната зона.
" Със спортната демонстрация засвидетелстваме уважението си към починалите за нашата независимост и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминационна точка е на 21 октомври ", уточни преди старта на щафетата зам.-кметът инж.Мариана Цекова.
След края на надпреварата най-хубавите бяха наградени от Цекова. Първенците получиха медали, плакети и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства. Наградите обезпечи община Смолян.
Основен уредник на спортното събитие е Община Смолян със съдействието на ОД на Министерство на вътрешните работи, РУО – Смолян. Бяха наградени и спечелилите от математическото съревнование „ Стоян Попратилов ”. То също е част от самодейностите, отдадени на празника на град Смолян и дава опция за изява на деца с гений в математиката като се разпространяват достиженията им пред обществеността.
Организатор на надпреварата е СМБ-секция Смолян с поддръжката на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „ Паисий Хилендарски “, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР