Смолмен - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща

Смолмен - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща ...

Метъл, гайди и стихове на Борис Христов.


"Смолмен" - една от най-самобитните групи на родната сцена, съчетаваща гайда и кавал с традиционните рок инструменти (китари, бас, барабани), и алтърнатив метъл композиции с поезията на Борис Христов, ще изнесе концерт в София на 16 януари. Изявата в клуб "Мюзик джем" е част от минитурнето по представянето на сингъла "Камък", преминало в края на 2019 г. и през Букурещ и Пловдив. 

В "Камък" освен основните членове на групата Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани) се включват и електронният артист и продуцент Иван Шопов (програминг), както и Петър Делчев - струнни, познат от етно формациите "Исихия" и "Кайно Йесно Слонце". Песента, която предстои по-късно през 2020 г. да влезе в нов албум на "Смолмен", за пръв път ще бъде представена на живо пред софийската публика.

Текстът на "Камък" е по стихове на големия български поет Борис Христов, който гласува пълното си доверие на формацията. "Смолмен" ще запишат и други композиции по негови произведения. 

Групата е известна със своята концепция "направи си сам" - всяка нейна продукция е самофинансирана и реализирана от членовете "и приятели". Звукозаписът  е осъществен във "Фабрика 126" - домашното студио на Цветан Хаджийски, миксиран в акустично контролирана среда  под ръководството на Костадин Андонов и Тодор Неделчев. В момента завършващ курс по продуцентство в Берлин, Германия, Неделчев пренася международен опит в звуковия инженеринг. 
 

Източник: segabg.com