Смисълът на икономическите и социални мерки не е Живот на

...
Смисълът на икономическите и социални мерки не е Живот на
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Смисълът на мерките не е ”Живот на заем”

Смисълът на икономическите и обществени ограничения не е ”Живот на заем ”. Не се позволява раздаването на пари ”на калпак ”. Дават се средства за поддържане на избран вид бизнес, което да подсигурява обезпечаването на претовареност.
Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " ГЕРБ " доктор Даниела Дариткова.

" Има данни, че над 200 хиляди души са запазили работните си места, с помощта на мярката 60/40. В последните дни темповете на повишаване в броя на безработните у нас е покрай равнищата преди рецесията. Грантовете за микро и дребните предприятия също ще дадат своя резултат. Идеята е да се разреши на бизнеса да продължи да действа ", отсече Дариткова.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ изрично съобщи, че ръководещите не са създали завой в политиката си по отношение на Данък добавена стойност.

" В управническата ни стратегия я нямаше рецесията с COVID-19 ", отсече Дариткова и добави, че сред първо и второ четене на закона е допустимо да се появят и още оферти.

" ВИнаги сме държали за единна ставка за Данък добавена стойност. Смисълът сега е да се поддържа съответния бизнес, тъй като ресторантьорството в действителност пострада доста. Намаляването беше обвързано с още нещо. Ще продължим и диалозите за прословутата " Наредба №18 ". Има добър разговор с всички сектори. Заедно с обединението се обединихме към желанието да понижим Данък добавена стойност за ресторантьорите и книгите. Това беше общото ни предложение. Могат да бъдат импортирани още. Нека да забележим ", разяснява още доктор Дариткова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР