SMIC ще поеме част от обемите, които сега произвежда TSMCКитайската

...
SMIC ще поеме част от обемите, които сега произвежда TSMCКитайската
Коментари Харесай

Huawei възложи поръчки за процесори на китайска компания

SMIC ще поеме част от размерите, които в този момент създава TSMC

Китайската SMIC получи част от поръчките за чипове на Huawei
(снимка: SMIC)

К итайска компания ще поеме част от поръчките за процесори на софтуерния колос Huawei, твърди обява на MyDrives. Става въпрос за  SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), която има съвременна фабрика за произвеждане на чипове – SMIC South Factory.

От 2015 година SMIC работи по внедряване на 14-нанометрова технология FinFET, а през втората половина на 2019 година заводът стартира всеобщо произвеждане на силициеви пластини по тази технология.

Това постижение на SMIC не остана неусетно. HiSilicon, поделение на Huawei, ангажирано с създаването на едночипови системи (SoC) и процесори, трансферира към SMIC контракти, обслужвани преди от тайванската TSMC.
още по тематиката
Засега няма информация за размерите на поръчките, само че е известно, че 14- и 16-нанометровите SoC и процесори (за сървъри, например) се произвеждаха основно от TSMC, а в този момент са предоставени на SMIC.

Самата SMIC е малко известна на необятната аудитория, само че компанията към този момент си завоюва известност в своята ниша. Така да вземем за пример, тя създава 28-нанометрови SoC чипове от серията Snapdragon 400 на Qualcomm.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР