Сметосъбирач счупи рекорда в Кърджалийско, вземайки детенце, ненавършило 14 години,

...
Сметосъбирач счупи рекорда в Кърджалийско, вземайки детенце, ненавършило 14 години,
Коментари Харесай

Скандално: Боклукчия си взе 14-годишна за булка и се размина със затвора!

Сметосъбирач счупи върха в Кърджалийско, вземайки детенце, ненавършило 14 години, за младоженка. Въпреки закононарушението, О.А. се размина със пандиза. Служителят на сметосъбираща компания бе приет за отговорен в това, че за интервала декември 2016 до 26 май 2017-та година е живял на брачен начала с момиченце под 14-годишна възраст.

Пълнолетният се снабди с две обвинявания, за които получи условни присъди. Магистратите в Кърджали му постановиха по-суровото наказване от двете, а точно 5 месеца „ отнемане от свобода”. Присъдата ще стане ефикасна в случай че в идващите 3 години на изпитателен период мъжът още веднъж престъпи закона. Заради слабите знания по български на мъжа, в правосъдната зала даже трябваше да се употребяват услугите на преводач, за които мъжът ще би трябвало да заплати 30 лв., написа 24rodopi.com.

Мургави родопчани броят сред 1000 и 5000 лв. за „ дребни булки” в района. Това е оптималното наказване, планувано в Закона, за съжителстване на брачен начала с лице, ненавършило 16 години, когато има „ смекчаващи виновността обстоятелства”.
Десетки са били формираните досъдебни производства в Източните Родопи през последните две години за сходни случаи. Една част от тях са били импортирани в съда с предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административна санкция-парична санкция, показаха за 24rodopi.com от прокуратурата.

„ Тук приказваме за съжителстване не срещу волята. При 99 на 100 от случаите се касае за присъщи особености в традициите и бита на една избрана етническа група. Не става въпрос за приложено принуждение, което се взема под внимание от Закона. Както се казва-когато младите се обичат, дано се вземат”, разяснява правист, осведомен с все по-зачестяващите случаи в района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР