Сметната палата влиза на проверка в българското национално радио. Това

...
Сметната палата влиза на проверка в българското национално радио. Това
Коментари Харесай

Сметната палата влиза на проверка в БНР

Сметната палата влиза на инспекция в българското национално радио. Това взеха решение депутатите от две комисии в Народното събрание - бюджетната и тази за медиите.
Финансовият одит ще е за интервала януари 2017 до септември 2019 година Решението идва, откакто персонално министър председателят Бойко Борисов изиска одита.
А през днешния ден пред националната медия имаше митинг. Участниците показаха мнение, че е нарушена свободата на словото.
„ При този одит ще проверим законосъобразността на управническите решения на двамата генерални шефове, защото инспекцията включва интервала на двама генерални шефове, по този начин също и на управителния съвет, разноските за хонорари по трудови и извънтрудови правни отношения, разноските за прехрана и финансовите разноски за придобиване на разнообразни активи. Ще проверим дали се съблюдават и условията на Закона за публичните поръчки”, съобщи Цветан Цветков, ръководител на Сметната палата.
„ На първо място желаеме да призовем институциите да си свършат работата и да не затварят проблема БНР”, съобщи Иван Радев, Асоциация на европейските публицисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР