Сметната палата уповести доклад за дейността си в периода от

...
Сметната палата уповести доклад за дейността си в периода от
Коментари Харесай

Сметната палата докладва за дейностите си при отсъствието на Цветан Цветков

Сметната палата уповести отчет за активността си в интервала от до 06 юли 2023 година когато Народното събрание освободи ръководителя Цветан Цветков . Припомняме, че се чака той да се върне на длъжността си на 11 юли тази година.

Писмо с доклада за свършената работа е изпратено и до ръководителя на 49-то Народно заседание Росен Желязков.

В рамките на 23 извършени съвещания Сметната палата одобри общо 118 одитни отчета, резултатите от които към този момент са оповестени . Приети са още 21 забавени през годините отчети за осъществени одити на министерства, ведомства и общини.

16 одитни задания от програмата на Сметната палата за интервала 2016-2021 година са прекъснати поради дълго закъснение в осъществяването им.

При други 11 е стартирана процедура по връчване на план на одитен отчет на ръководителите на одитираните организации за завършване на одитите.
 Освобождаването на шефа на Сметната палата Цветан Цветков е противоконституционно
Освобождаването на шефа на Сметната палата Цветан Цветков е противоконституционно

Това разгласи Конституционният съд

За тези 5 месеца, са оповестени отчети изпращани на прокуратурата за инспекция за закононарушения, заради което не са били оповестени , въпреки че за тях е идвала противоположна информация за предходни интервали.

Докладите могат да бъдат открити на.

Според Сметната палата, за тези доклади  " е налице съответно известяван от страна на основния прокурор за издадени постановления с отвод от формиране на наказателно произвеждане или за преустановяване на производството ".

По този метод се слага начало на процедура за регулярно обявяване.
 Цветан Цветков: Сметната палата е подложена на напън
Цветан Цветков: Сметната палата е подложена на напън

На 11 юли той би трябвало да е на работа в Сметната палата като неин ръководител

Освен това е проведен и сполучливо извършен изпит за инспектори, след близо 10-годишно спиране. Така 25 стажант-одитори получават опция за кариерно развиване, защото одиторската позиция им дава право за пълноценно присъединяване в одитите.

За тези 5 месеца са подхванати и дейности за учвеличаването на заплатите на личния състав в Сметната палата, в следствие от което се чака в бюджета за 2023 година да се обезпечи 30 % нарастване.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР