Сметната палата ще извърши три одита за ефективността на разходите

...
Сметната палата ще извърши три одита за ефективността на разходите
Коментари Харесай

Сметната палата проверява министерства - как се харчат парите за COVID-19

Сметната палата ще извърши три одита за успеваемостта на разноските за превъзмогване на следствията от COVID-19.
Първият одит е „ Ефективно и транспарантно потребление на обществените средства за превъзмогване на следствията от пандемията COVID-19 - стопански ограничения за микро, дребни и междинни предприятия “. Той ще бъде сбъднат в министерствата на стопанската система и на финансите .
Вторият одит е „ Ефективно и транспарантно потребление на обществените средства за превъзмогване на следствията от пандемията COVID-19 - ограничения за обществена поддръжка и претовареност “ и ще бъде в Министерството на труда и обществената политика и организациите по заетостта и общественото подкрепяне .
Третият одит е „ Ефективно и транспарантно потребление на обществените средства за превъзмогване на следствията от пандемията COVID-19 - ограничения за подкрепяне на аграрни производители “ и ще бъде в Министерството на земеделието и Държавна фирма „ Земеделие “ .
И трите одита ще обзет интервала от 01.02.2020 година до 31.03.2021 година, оповестяват от Сметната палата.
За да осъществя трите одита, Сметната палата е изменила програмата си за 2020 година и е прекратила други одитни задания.
От финансовата институция  акцентират, че сходни одити са залегнали в програмата и на Международната професионална организация на Върховните одитни институции ИНТОСАЙ, както и в дилемите на Европейската счете палата (EСП). Последнатаще направи два одита, свързани с COVID-19.
Припомняме, че напролет ЕСП излезе със мнение, че е нужен баланс сред по-голямата еластичност и задължението за отчетност при потреблението на структурните фондове на Европейски Съюз за намаляване на последствията от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР