Сметната палата отказа да завери годишния финансов отчет на Софийския

...
Сметната палата отказа да завери годишния финансов отчет на Софийския
Коментари Харесай

Сметната палата отказа да завери финансовия отчет на СУ

Сметната палата отхвърли да завери годишния финансов доклад на Софийския университет “Св. Климент Охридски “ за 2016 година Причините са, че докладът не дава вярна и точна визия за финансовото и имущественото положение на най-старото висше образователно заведение у нас.

Студенти се съмняват във финансови злоупотреби за милиони в СУ
 
Липсата на съответни контролни процедури, които да предотвратяват и разкриват осъществяването на финансови и счетоводни нарушавания, са съществена причина за позволените отклонения, разясниха от одитната институция.

С 10% повече кандидатстващи в Софийския университет
 
През последните пет години Сметната палата също не е заверявала доклада или го е заверявала с запаси. Преди дни в предаването „ Седмицата “ на Дарик радио ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков сподели, че е допустимо Сметната палата още веднъж да не завери доклада и изясни, че следва съществено стягане на финансовата дисциплинираност в Алма матер, както и кадрови промени.
 
Сметната палата е дала период от 6 месеца за осъществяване на рекомендациите, след което още веднъж ще извърши инспекция.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР