Сметната палата иска да възстанови традиция от миналото, според която

...
Сметната палата иска да възстанови традиция от миналото, според която
Коментари Харесай

Сметната палата щяла да възстановява връзката си с църквата

Сметната палата желае да възвърне традиция от предишното, съгласно която инспекторите би трябвало да поставят клетва пред духовник, че ще правят добросъвестно отговорностите си. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на институцията.
Желанието на управлението на Сметната палата е да възвърне връзката на институцията с Българската православна черква, която е почнала още при основаването на Върховната счете палата преди 139 години.
Тогавашните контрольори са полагали клетва пред енорийски духовник и са подписвали клетвен лист, че ще пазят законите на страната, ще извършват почтено и добросъвестно отговорностите си по службата, която им се поверява, и нейните правила, и за всичко ще дават доклад пред закона и пред Бога, показват от Сметната палата.
Председателят на Сметната палата Цветан Цветков и заместник-председателите Горица Грънчарова и Тошко Тодоров са се срещнали с Негово Светейшество Неофит.
На срещата е разисквано съдействието по отношение на условията на промени Закон за вероизповеданията.
Председателят на Сметната палата връчи на Светия Синод на Българската православна черква – Българската патриаршия, Почетния плакет на Сметната палата. Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, получи юбилейния орден на Сметната палата.
Наградите се връчват по решение на Сметната палата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР