Сметната палата е изтрила постфактум десетки таблици със статистика от

...
Сметната палата е изтрила постфактум десетки таблици със статистика от
Коментари Харесай

Сметната палата изтри стотици данни от доклада си за НАП

Сметната палата е изтрила постфактум десетки таблици със статистика от основния си одит за успеваемостта на събирането на налозите от Националната организация за приходите (НАП), откри инспекция на Mediapool.

Данните, в които се съдържаше най-важната информация от одита, са отстранени от формалния отчет от инспекцията известно време след публикуването му.

Одитът на Национална агенция за приходите се чакаше към две години, а резултатите от него бяха оповестени пред обществеността на 5 септември. Тогава общественият отчет съдържаше десетки приложения с необявявани до момента от Национална агенция за приходите данни за събирането на налози, осигуровки и други обществени вземания. Почти всички таблици включваха статистическа информация за активността на Национална агенция за приходите. Имаше единични образци за данни по отношение на няколко компании, за които евентуално е имало съображение да бъдат заличени.

Както Mediapool писа, за първи път в одита бе оповестено, че през 2016 година Национална агенция за приходите е отписала задължения за 10 милиарда лева - статистика, която към този момент не може да бъде открита.

От отчета ставаше ясно още, че към 31 декември 2016 година Национална агенция за приходите има да събира умопомрачителната сума от 29.8 милиарда лева, какъвто е общият размер на просрочените обществени държавни вземания към тази дата. 85% от тези пари са мъчно събираеми или несъбираеми, пишеше в таблиците. Едва към 2.3 милиарда лева са събираемите задължения, а 1.5 милиарда лева.- отчасти събираемите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР