Сметната палата да провери всички договори на държавана компания Автомагистрали

...
Сметната палата да провери всички договори на държавана компания Автомагистрали
Коментари Харесай

Сметната палата да провери договорите на Автомагистрали иска БСП

Сметната палата да ревизира всички контракти на държавана компания " Автомагистрали " за интервала 2016 - 2020 година Това желае Българска социалистическа партия, която подава план на решение в деловодството на Народното събрание.

Мотивът им е, че " Автомагистрали " е реализатор по седем огромни контракта за инфраструктурни планове в страната, само че отхвърля да даде информация по тях, базирайки се на Закона за достъп до социална информация.

" Възлагането на съвсем всички значими пътно-транспортни планове, осъществени от българското държавно управление на едно сдружение, било то и държавно, е " защитимо " единствено при аргументираност на разноските, правомерност на процедурите и обезпеченост на осъществяването ", показват от Българска социалистическа партия в своето искане.

От края на 2018 година до момента „ Автомагистрали “ получи с директно възлагане от страната поръчки за над 4.5 милиарда лева От тях над 2.7 милиарда лева са за, над 1 милиарда лв. за строителството на сектори от и към. Освен това получи за поправки на виадукти, тунели и магистрални сектори. Единствените публични поръчки, които е спечелило сдружението е за поддържане на сектори от автомагистралите " Струма ", " Марица ", " Тракия " и " Хемус "

" Автомагистрали " ЕАД регистрира облага от 1.6 млн. лв. за интервала януари-юни 2020 година, демонстрира финансовият доклад на сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР