Сметната палата да провери и дейността на държавната компания Монтажи,

...
Сметната палата да провери и дейността на държавната компания Монтажи,
Коментари Харесай

БСП иска одит как се харчат 500-те млн. лв. за ремонт на язовирите

Сметната палата да ревизира и активността на държавната компания " Монтажи ", която преди повече от две години. за " незабавен " ремонт на 418 язовира. Такова за разглеждане в Народното събрание. Това е на социалистите за одит на държавно сдружение след този на " Автомагистрали ".

Искането на Българска социалистическа партия е да се направи инспекция на " Монтажи " ЕАД за интервала от 1 януари 2017 година до 31 декември 2020 година

През юли 2018 година Държавната консолидационна компания (ДКК), която е под шапката на Министерството на стопанската система, получи чек от 500 млн. лева за ремонта на над 400 евентуално рискови язовира.

След това, посредством вътрешно възлагане, ДКК даде ремонтните действия на държавната компания " Монтажи " ЕАД. Двете сдружения са под шапката на едно и също министерство - на стопанската система, и Законът за публичните поръчки им дава това право, посредством така наречен in-house възлагане. Този модел беше генерална подготовка за въвеждането на схемата " Автомагистрали " за строителството на автомагистрала " Хемус " няколко месеца по-късно.

И в случай че за " Автомагистрали " има леко покачване на завесата на кого превъзлага работата си, а министър председателят от време на време ревизира по какъв начин напредва строителството на " Хемус ", активността на " Монтажи " е обгърната в цялостна мъгла – по този начин бе при предходния стопански министър Емил Караниколов, и продължава при сегашния Лъчезар Борисов. Това се случва макар решението на.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР