Сметките за ток на домакинствата през лятото се влияят до

...
Сметките за ток на домакинствата през лятото се влияят до
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО съветва как ефективно да използваме климатиците през лятото


Сметките за ток на семействата през лятото се въздействат значително от времето и режима на работа на климатиците в горещините. Тази година лятото не стартира с непоносими жеги, само че през този месец високите температури се завърнаха. В тази връзка ЕНЕРГО-ПРО предлага няколко потребни съвета на своите клиенти за усъвършенстване на работата на климатиците и надлежно разноските за електричество в домовете.

Като начало е значимо да пускате щорите денем, с цел да подпомогнете работата на климатиците и да предотвратите навлизането на топлота през прозорците. Едновременно с това осигурете добра изолираност на дограмата.

По опция използвайте охладителни уреди с висок енергиен клас. Средствата, вложени в енергоспестяващи ограничения, се възвръщат за интервал от 1 до 5 години, с помощта на по-ниската консумация на ток.

Съобразете размера на климатика с квадратурата на помещението. Малкият няма да съумява да охлажда дейно, а огромният ще осъществя непотребни загуби.

Препоръчително е климатикът да бъде инсталиран на място, отдалечено от директна слънчева светлина, с цел да не се затруднява работата му.

Преграждането на уреда с растения или мебели затормозява естественото му действие и води до непотребен разход на сила.

Поддръжката на филтрите чисти и регулярната профилактика е от голяма важност за безпроблемната работа и успеваемост на климатика.

За разлика от зимния режим на работа, през лятото не е икономично климатикът да се оставя да работи през целия ден. Препоръчително е да употребявате таймер, с който да нагласяте включване на уреда час-два преди да се върнете от работа.

Важно е температурата, която избирате за изстудяване на помещението, да е рационална и съответна по отношение на външната. Дори при температури над 30 градуса на открито, настройвайте термостата в порядъка от 24-27 градуса, коетое изцяло задоволително, с цел да се чувствате удобно.Използването на опцията изсушаване на въздуха също е решение, което води до икономии.

Функционална добавка даже и към най-хубавата климатична система е инсталирането на вентилатор на тавана в стаята. Той доста усъвършенства циркулацията на въздуха в помещението и по-този метод се реализира изстудяване доста по-бързо.

Климатикът би трябвало да е конфигуриран надалеч от нагряващи уреди като тв приемник, компютър, музикални уредби, лампи и други сходни. Сензорите на термостата ще улавят загряването на електроуредите и това ще докара до по-дългата работа на цялата климатична система.

Въздушната бликам би трябвало да е ориентирана нагоре при режим на изстудяване, тъй като най-топлият въздух се намира точно в горната част на помещението. Такъв режим на работа способства за по-ефективното и отмерено систематизиране на температурата в стаята.

Повечето климатици разполагат с доста благоприятни условия за настройки, една от които е режимът „ Economy ”. Чрез него ще намалите мощността на климатика, тъй че да достигнете авансово заложената температура малко по-бавно. За сметка на това този режим на работа предлага комфорт и ще спестите от разхода си за ток.

Турбо режимът на уреда използвайте единствено при прекомерно високи температури навънили при в началото стартиране, той е една от аргументите за по-голяма консумация на климатиците през лятото, защото допуска работа на цялостна мощ, въпреки и за малко време.

Ако желаете да подпомогнете охлаждането на дома с климатик, можете да се въздържите също и от потребление на фурната и другите уреди за топлинна обработка. Вместо това по-малък разход и по-малко отражение върху топлината в помещението ще имат нейните котлони и микровълновата печка. Добър летен вид е и потреблението на барбекю на терасата или в двора.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР