Сметките за ток на Александровска болница са скочили три пъти

...
Сметките за ток на Александровска болница са скочили три пъти
Коментари Харесай

Шефът на Александровска: Сметките за ток на болницата са тройно по-високи

Сметките за ток на Александровска болница са " скочили " три пъти през декември 2021 година по отношение на миналата 2020-а. Това стана ясно от думите на шефа на лечебното заведение доцент Атанас Атанасов пред публицисти по време на конференция. Той посочи, че сметката за ток през 2020 година била 85 727 хил.лв., а за последния декември тя е била 284 733  лева. 

" Това е извънреден проблем. Това, че болничното заведение е на павилионен вид подвига в допълнение разноските от загуби ", изясни доцент Атанасов. Заради високите сметки за ток се търсят разновидности да се усъвършенстват разноските. От думите му стана ясно, че поддържа концепцията да има обезщетителен механизъм за лечебните заведения в тази тенденция. 

" Болниците не можем да ценеобразуваме по пазарни цени. Платените действия са малко ", аргументира се той.

Доц. Атанасов заяви още, че е контрактуван заем в размер на 35 млн. лева, с който да се погасят просрочените отговорности на болничното заведение. Кредитът е с 2,5 % рента и с 6 месечен гратисен интервал. Този контракт чака утвърждение от принципала- здравно министерство.

Доц. Атанасов посочи, че за първи път от 2012 година болница ще приключи годината на плюс, а не на загуба. Предварителните планове демонстрират, че годината ще завърши с 2 221 000 облага.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР